de ingang van het kinderdorp
de ingang van het kinderdorp

 

Kondanani omvat de volgende onderdelen:

Kondanani Kinderdorp

Vanwege de armoede is in Malawi de helft van alle kinderen jonger dan vijf jaar ondervoed. Het doel van Kondanani is de kinderen een thuis te geven, voor hen te zorgen, hen genegenheid te bieden en een opleiding te geven, zodat ze daar in het leven dat voor hen ligt, iets aan hebben.

De huizen voor de kinderen

Zes van de tien huizen voor de kinderen tot 3 jaar zijn nu klaar.
In elk huis wonen 10 tot 12 kinderen, samen met een huismoeder en een assistent, de nanny. Een paar vrouwen zorgen voor de schoonmaak en de was. Elk huis heeft een eigen naam. In het huis "David" wonen zes meisjes en zes jongens. Het huis "Martha's Cabana" heeft vier meisjes en acht jongens en in "Angela" wonen drie meisjes en negen jongens. De huizen hebben namen gekregen van donateurs.
Het vierde huis heet "Christina's Home" en het vijfde huis "Heinrich Hause". Nu moeten er nog een vijftal huizen komen, elk voor 10 kinderen.

de eerste bewoners van het kinderdorp
de eerste bewoners van het kinderdorp


In 2006 is door Kees en Ida een grote aktie gevoerd. Zij hebben daarvan ook een huis kunnen bouwen: "KeesIdaCottage".

KeesIdaCottage: bijna klaar
KeesIdaCottage: bijna klaarEr is ook een grote zaal waarin de kinderen kunnen spelen, waarin de feesten en samenkomsten worden gehouden. Ook de "Golden Age Club" komt hier twee keer per week samen.
Er is een centrale keuken met een kantoor en twee voorraadkamers. In de keuken worden dagelijks drie gezonde maaltijden bereid en een hapje voor 10 uur en een voor 3 uur. De kinderen eten gezamelijk in hun eigen huis, als een echt gezin.
In de naaikamer wordt al het naaiwerk van alle afdelingen van Kondanani gedaan. Er wordt van alles gemaakt: van lakens en handdoeken tot jurken aan toe.