Nieuwsbrief nr. 16, augustus 2011
Nieuwsbrief nr. 16          augustus 2011

Beste vrienden van Kondanani,

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:


Het gaat niet altijd goed

We schreven in eerdere nieuwsbrieven al over hem, en helaas, het gaat nu toch mis.
Isaac kreeg een glazen oog die niet wilde passen en werd daarmee geplaagd door de kinderen. Hij bleef zelf vrolijk en maakte zich eerder zorgen over andere kinderen dan over zichzelf. Altijd vrolijk en altijd vol vertrouwen was dit dappere mannetje, een toppertje van 9 jaar oud. Hij had kanker, kreeg een glazen oog, het leek opgelost, maar helaas nu is het weer terug. De doktoren in Malawi hebben geen hoop meer voor Isaac.
Isaac Vanaf Kondanani horen we "Als Isaac chemo krijgt voelt hij zich prima en heeft maar een doel en dat is daar de andere kinderen met kanker troosten en moed inspreken".
Hij heeft, in de lijn van zijn opvoeding, veel vertrouwen in Jezus en houdt dat ook de andere kinderen voor. Geprobeerd wordt nu om een weg te vinden om Isaac naar Z.Afrika, Cape Town, het Red Cross Children's Hospital, te krijgen waar meer kennis is en meer mogelijkheden zijn om hem te behandelen.
Het zou geweldig zijn als dat mag lukken en er weer hoop is voor zo'n dapper mannetje.
In een paar zinnen een klein drama, we blijven hem volgen.


Wij zoeken een keuken

De maaltijden voor alle kinderen en hun verzorgenden worden bereid op industrie branders. De snijtafels, spoelbakken, koeling en de ruimte zelf zijn in dusdanige staat dat hygienisch werken een utopie is. Kortom:

de keuken is hoognodig aan vervanging toe!

Kondanani Nederland is om die reden op zoek naar een keuken die de omstandigheden in Malawi goed aan kan, hygiënisch werken mogelijk maakt. De bio-gas installatie wordt binnen afzienbare tijd aangelegd. De koeienmest vervangt dan de gasflessen. Een mooie duurzame oplossing die ook een flinke besparing oplevert.

 

keuken Nodig zijn fornuizen, (evt. met oven), spoelbakken met kranen, snijtafels, opslagmogelijkheden en koelingen. Ook een geiser kunnen we goed gebruiken. Een evt. koelcel zou fantastisch zijn! Ook zoeken wij pannen, rijstkokers en diepe braadpannen.
Wij denken aan een horeca-, of instellingskeuken die vervangen wordt maar in Malawi nog heel goed dienst kan doen. Het zou het allermooiste zijn als we een volledige keuken vinden die vervangen wordt en compleet naar Malawi vervoerd kan worden. Maar ook met losse onderdelen zijn we blij. De firma Tamminga uit Biddinghuizen heeft ons opslag-capaciteit aangeboden die we mogen gebruiken tot we een volledige keuken kunnen verschepen.
Het transport is een forse investering en het is de bedoeling dat de keuken Kondanani voor een flink aantal jaren van maaltijden zal voorzien. Een robuuste keuken die nog in goede staat is en tegen een stootje kan is zodoende wat we zoeken.
Weet u een instelling of horeca-gelegenheid die (een deel van) de keuken vervangt en graag meedoet aan deze mooie vorm van maatschappelijk verantwoord ondernemen? Misschien kan de oude keuken nog veel heel goed werk doen op Kondanani!
Graag horen wij uw tips!


Topsport op Kondanani

hardloopwedstrijd hardloopwedstrijd Mei 2011: hardloopwedstrijden in Blantyre Malawi voor de jeugd onder de 16 jaar.

De toppertjes van Kondanani werden ingeschreven en togen naar Blantyre vergezeld door een schare fans.
Net als vorig jaar deden vooral de meiden van Kondanani het fantastisch! Met een eerste en een derde plaats, werd de soms al veel oudere, concurrentie achter zich gelaten.

Het is duidelijk dat er een paar sport-talentjes op Kondanani rondlopen. Er wordt dan ook hard voor getraind, iets waar de bevolking uit de omliggende dorpen nog duidelijk aan moet wennen.

De atletiek-trainingen rondom het dorp worden nog wel eens uitgelegd als strafexercities die de blanken de zwarte kinderen opleggen. Een misverstand waarvan we hopen dat dat snel uit de wereld zal zijn en dat de Malawianen trots kunnen zijn op het talentjes die in de toekomst de Kenianen misschien wel naar de kroon kunnen steken in de atletiekwereld!


Wist u dat...

 

 • er nu 160 kinderen op Kondanani wonen en ...
 • dat er net zo veel mensen uit de dorpen rondom er hun brood verdienen
 • de mensen die op Kondanani werken een goed salaris verdienen en ...
 • zij daarom hun kinderen naar school kunnen sturen
 • er topsporters wonen op Kondanani
 • er een echte boerderij is op Kondanani met 25 koeien die heel voedzame melk geven
 • we er alles aan doen om te zorgen dat de kinderen voldoende zuivelproducten krijgen en ...
 • dit lukt dankzij de boerderij
 • ze ook een Hollandse kaasmakerij hebben waarvan de opbrengst voor de kinderen is
 • dankzij aidsremmers er tegenwoordig veel minder baby's sterven dan twee jaar terug
 • door uw giften we mooie huizen kunnen bouwen, waar de kinderen graag wonen
 • we op zoek zijn naar een professionele keuken om verantwoord te koken voor 160 kinderen

 


Kondanani op Facebook

Ook op Facebook willen wij groeien om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken. Heeft u een account? Ga dan naar onze pagina op Facebook en "vindt ons leuk".


Bedankt!! ABN-AMRO banknummer 62.32.46.597

t.n.v. Stichting Kondanani Nederland
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Om te voorkomen dat u de inhoud van onze e-mails niet meer kunt lezen door diverse filters, kunt u ons verzendadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. in uw adresboek of de lijst van veilige afzenders plaatsen.
Wilt u onze nieuwsbrief in de toekomst niet meer ontvangen, dan kunt u zich hieronder afmelden.
Om de vriendenkring van Kondanani uit te breiden, stellen wij het zeer op prijs als u deze nieuwsbrief wilt doorsturen naar geinteresseerden.

website contact privacy statement aanmelden/afmelden nieuwsbrief

Nieuwsbrief nr. 15, mei 2011

 
   Nieuwsbrief nr. 15       mei 2011

Beste vrienden van Kondanani,

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:


  • Kondanani Oma Wil Labots overleden

Op 31 januari 2011 is overleden Wil Labots een van de meest trouwe vriendinnen van Kondanani.
En trouw dat was ze, want al zo'n 10 jaar steunde ze de kinderen van Kondanani en maakte regelmatig een mooi bedrag over op de rekening van Kondanani Nederland. Ze bakte koekjes, maakte wenskaarten en kerststukjes, verkocht deze en maakte de opbrengst over.
Ze had een heel eigen verkooptechniek die vrijwel altijd succes had. Als zij aanbelde had je het kerststukje, de kaarten of koekjes al in je handen zodra je had open gedaan. Ze keek je dan aan met een blik van, durf eens nee te zeggen want het is voor een goed doel en je kunt het best missen. Door haar enthousiasme aangestoken kocht je dan dat wat ze je in handen duwde.
Op de NCRV reizen die ze regelmatig maakte kwamen de kaarten uit haar tas en ging ze de bus door. Dankzij haar verkooptechniek was ze dan, als ze achter in de bus kwam alles kwijt.
We zullen die inzet niet snel vergeten en vroegen daarom Kondanani Malawi of zij wilden meedenken over hoe we haar zouden kunnen gedenken in de toekomst. Hun antwoordt kwam snel en was prachtig. Het kinderhuis dat nu in aanbouw is op Kondanani zal de naam "Wil Labots home" krijgen zodat ze niet vergeten wordt en als waardering voor haar geweldige inzet. Ze zou dit jaar een koninklijk lintje krijgen wat nu niet doorgaat, reden voor de familie om blij en trots te zijn op het ,,Will Labots Home'' We hebben Wil begraven op 4 februari, ze werd 76 jaar.
We zullen haar missen maar vertrouwen er op dat ze het nu geweldig heeft, want ook voor haar is een plaatsje vrijgehouden.

Bedankt Wil.

fundamenten Wil Labots Home Dit is het fundament
van het Wil Labots Home.


  • Kleinzoon Wil Labots in voetsporen van Oma

Kleinzoon Daan is trots op oma Wil en dacht ik wil ook wat doen voor de kinderen van Kondanani. Hij ging o.a. aan het koekjes bakken en voerde actie op zijn school.
Iets van het verkooptalent moet hij hebben ge-erft van zijn grootmoeder, want al snel had hij het mooie bedrag van €.119,20 bij elkaar. Daar kunnen ze in Malawi veel mee doen en ze zijn er dan ook erg blij mee. Hij heeft dat bedrag persoonlijk overhandigd aan een van de bestuursleden.
Dit zijn van die prachtige dingen waar we als bestuur van Kondanani heel blij mee zijn. Hij is van plan om zich te blijven inzetten voor de weeskinderen van Kondanani.
Geweldig Daan en ontzettend bedankt.
We weten dat je oma mist, maar ze is zeker trots op je.


  • Korte impressie van Sigrid Sloot

Sigrid Sloot is kinderarts en heeft Kondanani enkele malen bezocht. Hier een korte impressie van een van haar verblijven op Kondanani:

"De afgelopen maanden heb ik twee keer een periode op Kondanani mogen verblijven, 1x een maand en 1x twee weken. In die tijd heb ik voornamelijk tijd doorgebracht met de kleintjes van Caring Hands. De eerste keer mocht ik gelijk de volgende dag na aankomst mee met Cherie om een nieuw kindje op te halen, het ging om Gerard. Zijn moeder was overleden aan leverfalen. Vaders zorgen in Malawi over het algemeen niet voor de kinderen en zijn vader had ook nog eens psychische problemen. Zijn familie woont in 1 van de villages en zijn te arm om voor hem flesvoeding te kopen. Gerard zou binnen de kortste keren zijn overleden als hij zijn plekje binnen Caring Hands niet had gevonden.
Zijn leeftijd hebben we moeten schatten, de familie noemde als geboortedatum een dag die nog in de toekomst lag! We zijn naar een ziekenhuis in de buurt gereden om hem op te halen, zijn familie was daar ook aanwezig, zowel van vaders als van moeders kant. We hebben foto’s gemaakt voor hem voor later. Het was een heel bijzonder moment om mee te mogen maken. Gerard is 1 van de 45 kinderen van Caring Hands, hij heeft nu een geweldig dak boven zijn hoofd. Om de zorg te kunnen (blijven) geven die hij nodig heeft is er echter nog veel nodig!"

Sigrid Sloot Sigrid heeft enkele filmpjes gemaakt op Kondanani, die worden binnenkort op de website gepubliceerd.
"De kinderen van Caring Hands zijn de liefste kinderen die er zijn zoals jullie in de twee begeleidende filmpjes kunnen zien. Op het ene filmpje zien jullie Moses, Samuel en Grace die kushandjes geven en op het andere filmpje kun je zien dat de oudere kinderen van Caring Hands al lekker kunnen swingen! Zijn ze niet om op te eten?"


  • Kondanani op Facebook

Facebook Waarom Facebook?
Facebook, de sociale netwerksite, is ook in Nederland sterk groeiende. Te vergelijken met Hyves, biedt Facebook de mogelijkheid om contact te houden met mensen met, in ons geval, dezelfde belangstelling, namelijk: Kondanani. Iedereen kan hier nieuwtjes of gedachten delen, of een discussie starten.

We willen daarom iedereen oproepen om "vriend" van Kondanani te worden op onze Facebook-pagina. Heeft u een Facebook-account, klik dan hieronder op de button. Heeft u geen account? Maak er gratis een aan en wordt fan van ons!
Volgende keer vertellen we u meer over Facebook en de mogelijkheden hiervan.


  • Hoog bezoek op Kondanani, mail van Annie

Annie Verzonden: 05-04-2011 16:38
Onderwerp: Report about visit from minister

Just want to tell you how our morning went. We will at all times give God the Glory!
What a morning we had, it was great. The minister was so taken by Kondanani that there and then in front of me she instructed the top welfare people to write up new guide lines. She said, now that I have seen what can be done I want a change, the children have to have a home, a good home and not feel like orphans, this is an example of a good home and environment for children.

She asked me for my business card, gave me hers and said we will keep in contact and I will push these guys to make changes.
I shared with her that my hearts cry is that the way orphans are treated in this country is pathetic, and she agreed, but did not know that it could be done in a better way.
She has also promised that she will talk to the first lady and get the President and First Lady to come for a visit. This has been my desire and ones again Father gives us the desire of our hearts.
When that is confirmed the children will go mad with joy because they have asked me so often to get him to visit us.

Love,
Annie Chikhwaza
Kondanani Children's Village


  • Jaarverslag 2009-2010

Het jaarverslag over de periode 2009 en 2010 is gereed en kan hier en op onze website worden ingezien en/of gedownload worden.


  • Wordt donateur! (en vul het incasso-formulier in)

In elke nieuwsbrief plaatsen wij een oproep om donateur te worden. Om het u gemakkelijk te maken kunt u hier een incasso-formulier downloaden. Het enige wat u hoeft te doen is het document afdrukken, invullen en aan ons terugsturen. Het opgegeven bedrag voor de maandelijkse incasso kunt u altijd wijzigen of stopzetten. En als u het niet eens bent met een incasso dan heeft u de bevoegdheid om het bedrag binnen 30 dagen na afschrijving -zonder opgaaf van redenen- bij uw bank terug te vorderen. U zit dus nergens aan vast, en de kinderen van Kondanani zijn u oneindig dankbaar!

Als Stichting Kondanani Nederland zijn we blij met zowel de kleine als de grote donateurs. Kleine donateurs die met regelmaat iets storten zijn van onschatbare waarde voor de dagelijkse gang van zaken in het kinderdorp. Een maandelijks bedrag van 10 Euro dekt al een groot deel van de kosten van de voeding van 1 kind, maar er kunnen ook schoenen van gekocht worden, schoolboeken, of voer voor de dieren. Juist voor deze altijd weer terugkerende kosten zoeken we trouwe donateurs.
Ook voor de grote (bouw)-projecten zijn we op zoek naar nieuwe financieringsbronnen. Graag komen we bij u op school, bij uw rotaryclub, uw sportvereniging of andere organisatie vertellen over Kondanani en we participeren graag bij de fondsenwervingsacties.
Aarzel niet om contact op te nemen met het bestuur, we denken graag mee en het verplicht tot niets!

Ook zijn we blij met de steun van bedrijven (en/of particulieren) die uit oogpunt van Maatschappelijk Bewust Ondernemen een bijdrage willen leveren, in welke vorm dan ook. Als voorbeeld willen we hier 2 van dergelijke initiatieven laten zien:

  • YouBeDo, dit is een webwinkel waar u boeken kunt bestellen tegen de normale prijs, met dit verschil dat 10% van de opbrengst aan een door u te kiezen goed doel wordt geschonken. Kondanani is een van de goede doelen. Dus als u boeken gaat bestellen: denk aan YouBeDo en aan ons!
  • PAINT-IT-FORWARD, kan voor u in opdracht een schilderkunstwerk maken. Ook zij schenkt 10% aan een goed doel, waaronder Kondanani!


  • Geef deze kinderen een toekomst! Voor slechts 5 euro ...
   • 5 euro - persoonlijke verzorging: zeep, tandpasta, e.d.
   • 5 euro - 1 kind verblijf op peuterschool
   • 10 euro - voedsel voor 1 koe per maand
   • 15 euro - 1 kind naar de basisschool (excl. salaris leerkracht)
   • 20 euro - Opvang van 1 baby in kliniek (excl. babymelk)
   • 20 euro - Kleding en schoenen voor 1 kind
   • 25 euro - 1 maand eten voor een kind
   • 30 euro - 1 maand babymelk voor 1 baby

Steun Stichting Kondanani met een financiële bijdrage, elke donatie is welkom!
Enkele voorbeelden van de kosten op Kondanani (per maand) en wat er dus met uw donatie gedaan kan worden:
Bedankt!!

 

Het is te allen tijde mogelijk om donaties te 'oormerken'. Geld gegeven met een specifieke bestemming zal alleen daarvoor aangewend worden. Uw geld wordt goed besteed, de afgelopen jaren was slechts 4% nodig om de kosten van fondsenwerving te dekken!
Lees onze jaarverslagen op de website. Voorgaande nieuwsbrieven kunt u hier vinden.


Bedankt!!ABN-AMRO banknummer 62.32.46.597
   ,

   t.n.v. Stichting Kondanani Nederland

   e-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Om te voorkomen dat u de inhoud van onze e-mails niet meer kunt lezen door diverse filters, kunt u ons verzendadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. in uw adresboek of de lijst van veilige afzenders plaatsen.
Wilt u onze nieuwsbrief in de toekomst niet meer ontvangen, dan kunt u zich hieronder afmelden.
Om de vriendenkring van Kondanani uit te breiden, stellen wij het zeer op prijs als u deze nieuwsbrief wilt doorsturen naar geinteresseerden.
website contact privacy statement aanmelden/afmelden nieuwsbrief

 

Nieuwsbrief nr. 13, september 2010Nieuwsbrief nr. 13          september 2010

Beste vrienden van Kondanani,

Hier alweer nieuwsbrief nr.13 en genoeg te melden van het front.
Mooie dingen maar ook ongerustheid over b.v. de crisis. Die is nu ook voelbaar in Malawi omdat sponsoren voorzichtiger worden en de euro in waarde daalde.
We melden al dat 25 kinderen uit een ander weeshuis, waar ze het hoofd niet meer boven water konden houden, naar Kondanani kwamen en daar liefdevol zijn opgevangen. Het wordt een hele klus om ook die te voeden en een goede toekomst te bieden.
Mooie dingen omdat we blij verrast werden met juist nu enkele mooie schenkingen, de inzet van de schoolkinderen in Elst en nieuwe plannen met de kliniek op Kondanani Malawi. We hopen dat we ook nu het zo nodig is weer op uw bijdrage mogen blijven rekenen.

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

  • De grote projecten: kliniek en keuken

Twee grote projecten op dit moment waar we ons speciaal op richten, een nieuwe bestemming voor de kliniek en aanpassing van de centrale keuken. In de vorige nieuwsbrief schreven we dat de kliniek nu leeg staat omdat alles, dus ook de eerste opname van nieuw aangekomen baby's, nu in het nieuwe Caring Hands gebeurd. Het is natuurlijk geweldig als in de kliniek nu mensen opgevangen kunnen worden die door ziekte en ondervoeding niet voor zichzelf kunnen zorgen. Maar belangrijk is dat, wanneer zij weer aangesterkt zijn er ook een vervolg op is zodat ze niet over een aantal maanden weer voor de deur staan.
Hier wordt op Kondanani Malawi hard aan gewerkt.
Het bestuur van Kondanani Nederland onderzoekt hoe wij daarbij kunnen helpen.
In de volgende nieuwsbrief meer daarover.

de verouderde centrale keuken Het tweede project is de centrale keuken van waaruit alle bewoners, weeskinderen en personeel hun maaltijden krijgen. Op de foto kun je zien dat het aanpassen van deze centrale keuken geen overbodige luxe is. Het kan zo niet langer want steeds meer kinderen krijgen vanuit deze keuken hun maaltijden.
We willen graag naar roestvrijstalen kooktoestellen, betere pannen en een degelijke afzuiginstallatie. Maar ook klein materiaal en werktafels zijn natuurlijk welkom. Meld je bij ons als je toevallig weet dat ergens door centralisatie de keuken van een instelling wordt opgeheven. Wij kunnen dat uitstekend gebruiken.

  • Laptops

Nog meer laptops voor Kondanani onderwijsproject.

In de vorige nieuwsbrief melden we dat de NS 40 laptops schonk voor de scholen op Kondanani.
Het is geweldig jullie te mogen vertellen dat we er nog een dertigtal bij krijgen voor dit project.
Onze speciale dank hiervoor gaat uit naar Koen Ongersma van de NS die zich hiervoor heeft ingezet.
Maar hoe krijg je die laptops in Malawi.
Daarvoor krijgen we hulp van World Servants uit Wolvega die met een groep van veertig mensen in november naar Malawi gaan om daar aan een project te werken. Als zij allemaal een laptop in de koffer stoppen is ook dit probleem opgelost en het is vrijwel zeker dat dit gaat lukken. Met World Servants bestaat, zoals met meer stichtingen die in Malawi actief zijn een goede band. ((http://www.worldservants.nl)  • School in Elst

Prachtige acties lagere school “Stap voor Stap”in Elst.

Ze wilden nog even wachten met het overhandigen tot Annie weer in Nederland was maar hadden al weer ruim €.2000,- klaar liggen voor de weeskinderen van Kondanani. Wat kunnen we daar in Malawi op Kondanani veel mee doen.
Je mag de inzet van de kinderen van de groepen 8 van de lagere school “Stap voor Stap” best geweldig noemen.
Ze hadden weer van alles bedacht en afgelopen juni was het dan zover.
Annie mocht de cheque zelf in ontvangst nemen in de aula van de school waar ze ook nog mocht genieten van enkele prachtig toneelstukjes. Er zitten daar echt een aantal talenten waar we nog meer van gaan horen.
Na het overhandigen was er koffie met echte malawiaanse koekjes.
Heel erg bedankt allemaal en het is echt geweldig te weten dat jullie gewoon door gaan met die prima acties.

  • Paint it Forward

Piant-it-Forward doneert 10 % van het bestede bedrag !

Op onze web-site (en hier) vind je een link naar Paint it Forward waar prachtige zeer betaalbare kunstwerken in een heel eigen stijl besteld kunnen worden. In overleg met de kunstenares, die haar werk wil inzetten voor goede doelen, kunnen de kunstwerken een heel persoonlijke tint krijgen.
Je vind haar op www.paint-it-forward.com en als je een kunstwerk bestelt en aangeeft dit via onze web-site te doen is 10% voor de kinderen van Kondanani. Kijk er eens op het is echt heel apart.

de oma van de tweeling
  • Het wel en wee van de kinderen

Met Isaac gaat het niet zo goed.
Het glazen oog van Isaac is te klein. Hierdoor vervuilt het steeds en moet het voortdurend worden schoongemaakt. Maar er is gelukkig ook goed nieuws: hij krijgt binnenkort een nieuw glazen oog! Isaac zelf is er zeer dapper onder.

Op de foto hiernaast ziet u de groep van Isaac. Hijzelf staat op de voorste rij helemaal rechts.


  • Wordt donateur! (en vul het incasso-formulier in)

In elke nieuwsbrief plaatsen wij een oproep om donateur te worden. Om het u gemakkelijk te maken kunt u hier een incasso-formulier downloaden. (in de vorige nieuwsbrief werkte deze link niet, maar nu wel!!). Het enige wat u hoeft te doen is het document afdrukken, invullen en aan ons terugsturen. Het opgegeven bedrag voor de maandelijkse incasso kunt u altijd wijzigen of stopzetten. En als u het niet eens bent met een incasso dan kunt u het bedrag binnen 30 dagen na afschrijving -zonder opgaaf van redenen- bij uw bank terugvorderen. U zit dus nergens aan vast, en de kinderen van Kondanani zijn u oneindig dankbaar!

Als Stichting Kondanani Nederland zijn we blij met zowel de kleine als de grote donateurs. Kleine donateurs die met regelmaat iets storten zijn van onschatbare waarde voor de dagelijkse gang van zaken in het kinderdorp. Een maandelijks bedrag van 10 Euro dekt al een groot deel van de kosten van de voeding van 1 kind, maar er kunnen ook schoenen van gekocht worden, schoolboeken, of voer voor de dieren. Juist voor deze altijd weer terugkerende kosten zoeken we trouwe donateurs.
Ook voor de grote (bouw)-projecten zijn we op zoek naar nieuwe financieringsbronnen. Graag komen we bij u op school, bij uw rotaryclub, uw sportvereniging of andere organisatie vertellen over Kondanani en we participeren graag bij de fondsenwervingsacties.
Aarzel niet om contact op te nemen met het bestuur, we denken graag mee en het verplicht tot niets!

Ook zijn we blij met de steun van bedrijven (en/of particulieren) die uit oogpunt van Maatschappelijk Bewust Ondernemen een bijdrage willen leveren, in welke vorm dan ook.

Steun Stichting Kondanani met een financiële bijdrage, elke donatie is welkom!
Enkele voorbeelden van de kosten op Kondanani (per maand) en wat er dus met uw donatie gedaan kan worden:


  • Geef deze kinderen een toekomst! Voor slechts 5 euro ...Bedankt!!
   • 5 euro - persoonlijke verzorging: zeep, tandpasta, e.d.
   • 5 euro - 1 kind verblijf op peuterschool
   • 10 euro - voedsel voor 1 koe per maand
   • 15 euro - 1 kind naar de basisschool (excl. salaris leerkracht)
   • 20 euro - Opvang van 1 baby in kliniek (excl. babymelk)
   • 20 euro - Kleding en schoenen voor 1 kind
   • 25 euro - 1 maand eten voor een kind
   • 30 euro - 1 maand babymelk voor 1 baby

 

Het is te allen tijde mogelijk om donaties te 'oormerken'. Geld gegeven met een specifieke bestemming zal alleen daarvoor aangewend worden. Uw geld wordt goed besteed, de afgelopen jaren was slechts 4% nodig om de kosten van fondsenwerving te dekken!
Lees onze jaarverslagen op de website.


Bedankt!!ABN-AMRO banknummer 62.32.46.597
   ,

   t.n.v. Stichting Kondanani Nederland

   e-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Om te voorkomen dat u de inhoud van onze e-mails niet meer kunt lezen door diverse filters, kunt u ons verzendadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. in uw adresboek of de lijst van veilige afzenders plaatsen.
Wilt u onze nieuwsbrief in de toekomst niet meer ontvangen, dan kunt u zich hieronder afmelden.
Om de vriendenkring van Kondanani uit te breiden, stellen wij het zeer op prijs als u deze nieuwsbrief wilt doorsturen naar geinteresseerden.
website contact privacy statement aanmelden/afmelden nieuwsbrief

Nieuwsbrief nr. 14, december 2010Nieuwsbrief nr. 14          december 2010

Beste vrienden van Kondanani,

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:


  • Kerstwens

Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van 2010. Een jaar dat weer snel om was. Een jaar waarin het bestuur van onze Stichting wat minder naar buiten getreden is, maar waarin wel heel veel gebeurd is op en voor Kondanani. Zowel in Nederland als Malawi heeft de crisis toegeslagen. Wij merken dat binnen de Stichting doordat er donateurs afhaken of hun donatie verlagen. In Kondanani, Malawi merken ze dat doordat er minder projecten uitgevoerd kunnen worden. Ook werd er in Kondanani noodgedwongen onderdak geboden aan 25 wezen uit een naburig weeshuis dat het hoofd niet meer boven water kon houden... En zo zijn er veel meer voorbeelden.
In Nederland hebben we het heel goed vergeleken met de situatie in Malawi, dat tot de top 10 van armste landen ter wereld behoort. Onze kinderen op Kondanani hebben het niet slecht, maar dat willen we graag zo houden. Uw hulp is daarbij nodig! Onze wens voor 2011 is dan ook dat alle "vrienden van Kondanani" donateur worden van de Stichting Kondanani Nederland! Al is het maar voor een klein bedrag per maand. Daarmee kan al heel veel goeds gedaan worden. U hoeft daarvoor niet veel te doen: download het incasso-formulier hier of op onze website, druk het af, vul het in en stuur het op. Wij, maar vooral de kinderen van Kondanani zullen u heel dankbaar zijn. En uw gift wordt goed besteed, van elke euro gaat er meer dan 96 cent direct naar Kondanani! Er blijft dus niets aan de bekende strijkstok hangen. Een en ander kunt u in onze jaarverslagen nalezen. Het gecombineerde verslag van 2009 en 2010 verschijnt in januari 2011 op onze website. Ook in onze volgende nieuwsbrief zullen we hier aandacht aan besteden.
Tot slot wensen wij u sfeervolle kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar waarin wij hopen u te mogen blijven begroeten als "vrienden van Kondanani".

Het bestuur van de Stichting Kondanani Nederland.


Hieronder een zelfgemaakte kerstgroet van de kinderen van Kondanani.

kerstgroet

  • Afronding 2e zending laptops naar Kondanani

World Servants nemen laptops voor Kondanani in ontvangst op schiphol 13 okt. stond de groep van World Servants klaar om te vertrekken naar Malawi. Het was een mooi gezicht de hele groep met elk een jute tas met laptop, om aan een mooi project te gaan werken. Een mooie bijdrage aan het onderwijs op Kondanani.
De volgende dag werden de laptops op Lilongwe door Cherie van Kondanani in ontvangst genomen en direct de maandag daarop al ingezet op de school daar.
Zowel met de laptops als met de tassen zijn ze heel erg blij. Bedankt NS, World Servants en Green Earth Products namens de weeskinderen van Kondanani kinderdorp in Malawi.


  • Hollandse wol in warm Malawi

Hollandse wol in warm Malawi Natuurlijk kan het behoorlijk warm zijn in het Afrikaanse Malawi, maar de nachten kunnen erg koud zijn. Zelfs in deze tijd, het is nu zomer in Malawi, is een warme wollen deken voor de baby´s meer als welkom voor de nachten. In de laatste container uit Nederland zat een mooie partij wol die door de vrouwen op de foto is gebruikt om prachtige dekentjes te maken. De duidelijk Afrikaanse motieven zijn gemaakt met wol dat komt uit een warm Hollands hart.

  • De andere markt, Oegstgeest

Dankzij de gemeente Oegstgeest konden wij 13 november jongstleden deelnemen aan "de Andere Markt" in Oegstgeest. Het was een "werelds evenement" met een ruime variatie aan mens- en milieuvriendelijke informatie en produkten uit diverse werelddelen. Muziek, workshops, hapjes, drankjes en veel informatie over ontwikkelingsprojecten typeerden de dag.
Opening van De andere markt te Oegstgeest Het doel van Kondanani Nederland was informatie geven en naamsbekendheid verwerven. Inkomsten eenmalig, of liever nog: donateurs op regelmatige basis zijn natuurlijk altijd welkom.
Een presentatie over Kondanani Malawi en een collectie van de voorraad uit onze webwinkel die in de eerste helft 2011 online zal gaan sierden de kraam. De loterij die we organiseerden is uitgebreid gesponserd door de lokale middenstand en bleek een groot succes.
Het kinderschmink team had te lijden onder zware concurrentie vanuit Harderwijk, waar de Sint aankwam, de oudere generatie bleek echter zeer geinteresseerd in ons kinderdorp in Malawi.

  • Wel en wee van de kinderen

Het was in de nieuwsbrief van juni dat we vertelden over een tweeling die in een zeer slechte gezondheid door hun oma naar Kondanani werden gebracht. Het moet een geweldige oma zijn die als laatste redding dit voor haar baby's- kleinkinderen doet.
Wij mochten er na die melding even niets meer over vertellen omdat er een adoptieprocedure voor deze tweeling was gestart. Wel konden we toen al vertellen dat het heel goed ging met de twee broertjes die 17 maanden oud nog maar 4 en 6 kg waren maar op Kondanani al snel groeiden. Het is geweldig dat we nu kunnen vertellen dat de adoptieprocedure positief is verlopen en de Nederlandse ouders samen met deze kinderen binnenkort in Nederland zullen aankomen. Van kansloos naar een prachtige toekomst, wat een geweldige kerst voor deze kinderen en hun ouders. Dit is een van die mooie en emotionele momenten waar we het allemaal voor doen.

  • Geef deze kinderen een toekomst! Voor slechts 5 euro ...

   Bedankt!! Steun Stichting Kondanani met een financiële bijdrage, elke donatie is welkom!
   Enkele voorbeelden van de kosten op Kondanani (per maand) en wat er dus met uw donatie gedaan kan worden:

   • 5 euro - 1 kind verblijf op peuterschool
   • 15 euro - 1 kind naar de basisschool
   • 20 euro - Opvang van 1 baby in kliniek
   • 20 euro - Kleding en schoenen voor 1 kind
   • 25 euro - 1 maand eten voor een kind
   • 30 euro - 1 maand babymelk voor 1 baby
   • 10 euro - veevoer per koe /dus verse melk voor elk kind
   • Salariskosten 140 mensen Malawiaanse personeel á 1,35 euro/dag is 5754 euro

 Het is te allen tijde mogelijk om donaties te 'oormerken'. Geld gegeven met een specifieke bestemming zal alleen daarvoor aangewend worden. Uw geld wordt goed besteed, de afgelopen jaren was slechts 4% nodig om de kosten van fondsenwerving te dekken!
Lees onze jaarverslagen op de website.


Bedankt!!ABN-AMRO banknummer 62.32.46.597
   ,

   t.n.v. Stichting Kondanani Nederland

   e-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Om te voorkomen dat u de inhoud van onze e-mails niet meer kunt lezen door diverse filters, kunt u ons verzendadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. in uw adresboek of de lijst van veilige afzenders plaatsen.
Wilt u onze nieuwsbrief in de toekomst niet meer ontvangen, dan kunt u zich hieronder afmelden.
Om de vriendenkring van Kondanani uit te breiden, stellen wij het zeer op prijs als u deze nieuwsbrief wilt doorsturen naar geinteresseerden.
website contact privacy statement aanmelden/afmelden nieuwsbrief

Nieuwsbrief nr. 12, juni 2010Nieuwsbrief nr. 12          juni 2010

Beste vrienden van Kondanani,

Het is weer de hoogste tijd voor een nieuwsbrief.

Alleerst een mededeling: Annie is tot 11 juli in Nederland. Diegenen die haar graag eens persoonlijk zouden willen spreken worden daartoe in de gelegenheid gesteld. Neemt u gerust contact met ons op, bij voorkeur per email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:


  • Aankomst container

Nog eenmaal de container. In onze vorige nieuwsbrief (december 2009) schreven we al uitgebreid over de inhoud ervan en hebben we alle mensen die hebben bijgedragen hiervoor bedankt. Er kwamen nog enkele foto's binnen die we u niet willen onthouden. Allereerst de crocs, die werden met luid gejuich in ontvangst genomen. Op de foto kunt u zien hoe blij ze hiermee waren.

Een echte opsteker voor het onderwijs op Kondanani.
Ook in de vorige nieuwsbrief lieten we al weten dat de laptops, geschonken door de NS in Nederland op de scholen van Kondanani zijn geïnstalleerd.
Er wordt geweldig gebruik van gemaakt zodat ook deze kinderen net als hun leeftijdsgenoten uitstekend met de computer leren omgaan. En zoals dat met kinderen gaat ze hebben het razend snel door en benutten de mogelijkheden samen met de onderwijskrachten.
In Nederland liggen alweer 40 prima laptops te wachten op verzending en ook deze zijn geschonken door de Nederlandse spoorwegen. Geweldig bedankt.

de crocs ontvangen de laptop in gebruik
  • Brielle House gereed
NCDO

Zoals u weet zijn de sponsorgelden van het Groot Dictee in Brielle vorig jaar (2009) ten goede gekomen aan Kondanani. Het bedrag werd verdubbeld door het NCDO en er werd direkt begonnen met de bouw. In de vorige nieuwsbrief konden we u melden dat het dak erop zat en er met de afbouw begonnen kon worden. Nu kunnen we melden dat het gebouw helemaal klaar is en al in gebruik genomen is door de nieuwe bewoners: een groep jongens in de leeftijd van 10 jaar en ouder. Hieronder een foto van de buitenkant en van een van de slaapvertrekken.

Brielle House gereed slaapkamer kinderen

  • Caring Hands gereed, geweldig feest op Kondanani

Op 23 juni j.l. was het eindelijk zover dat het nieuwe “Caring Hands” officieel geopend kon worden. En dat werd echt tijd want er was enorm ruimte gebrek. Er kwamen in februari en maart 25 baby's bij en dat kon niet meer in het hospitaal. Van die kinderen kwamen er 21 uit een ander weeshuis waar de omstandigheden niet goed waren. Het is geweldig dat we ook die hebben kunnen opvangen en een toekomst mogen geven (met dank aan onze sponsoren).
Press Trust en God tv sponsorden beide 50% van de bouwkosten en zij waren natuurlijk aanwezig op het feest. Malawi tv, twee radiostations en diverse kranten deden verslag van de opening.
De bouw was een zware bevalling maar het resultaat is geweldig en stelt Kondanani in staat om op een uitstekende manier de baby's te verzorgen.
Kondanani Nederland feliciteert Kondanani Malawi van harte met dit prachtige resultaat.

Caring Hands

  • Nieuwe bestemming voor de Rory Alec Clinic

Door de verhuizing van de baby's naar het nieuwe “Caring Hands” is de Rory Alec kliniek leeg gekomen.
Maar niet voor lang want een nieuw project is in ontwikkeling n.l. het opvangen van ondervoede, vaak zieke ouderen uit de omgeving van Kondanani kinderdorp.
Enige tijd geleden is een delegatie van Kondanani samen met het CBO (Community Based Organizations) in verschillende dorpen gaan kijken en ze zijn geschrokken van de ellende die ze aan troffen.
Er is op dit moment voldoende te eten in Malawi maar de armoede is nog groot en zeker als je oud bent en ook nog ziek, veelal aids, dan is het leven slecht vol te houden.
Er is nu onderzoek hoe deze mensen in ieder geval te voeden en aan medicijnen te helpen.
De Rory Alec kliniek van Kondanani zou een oplossing kunnen bieden als we er de middelen voor vinden.
Wie zich wil opgeven als sponsor voor juist dit project is meer als van harte welkom.


  • Het wel en wee van de kinderen

In de komende nieuwsbrieven willen we het wel en wee van een aantal kinderen beschrijven. We hopen dat u hierdoor een beetje inzicht krijgt van wat er allemaal gebeurt in het kinderdorp Kondanani.

Annie schrijft:
"Isaac is 7 jaar. Hij heeft problemen met zijn ogen. We hebben al verschillende keren een specialist bezocht in de hoop dat er iets aan gedaan kon worden. Toen er slijm op de oogbal zat heeft een arts biopsie gedaan. Hij constateerde dat er een tumor achter zijn oog zat. Het oog kon niet worden behouden.
We waren er echt verdrietig over, ik huilde, maar hij zelf liet nooit een traan. Het oog is verwijderd en hij krijgt binnenkort een glazen oog, ik geloof dat hij elk jaar een nieuwe krijgt.
Het verbaasde me hoe snel hij over de operatie heen was. Hij is een briljante leerling op school en het heeft zijn schoolprestaties niet beinvloed. Natuurlijk proberen de andere kinderen hem te plagen met "de eenogige man", maar hij lacht er om. Geweldig om zo veel zelfvertrouwen te zien."

"In maart vonden we aan de poort van Caring Hands een oma, met een tweeling. Hun toestand was tragisch om het zachtjes uit te drukken. Ze zijn 17 maanden oud. De een woog 4 kg en zijn tweelingbroer 7 kg. Ze hadden grote open wonden op hun lichamen en onnodig te zeggen, ze zagen er uit als skeletten. Geen haar op hun hoofd alleen een beetje oranje pluis, we moesten ze mee naar binnen nemen. Geen van hen kon zitten of staan. Maar twee weken hebben wonderen gedaan voor deze tweeling, ze zijn allebei meer dan een kilo aangekomen, hun huidskleur is veranderd van grijs tot bleek en chocolade bruin, het haar groeit en is zwart. De wonden zijn bijna dicht. Wij zijn verheugd over de goede voortgang.
Nu 3 maanden later doet de tweeling het ook erg goed en zijn kilo's aangekomen. Allebei lopen ze nu, hun spieren ontwikkelen zich goed en ze hebben niet meer de tekenen van de ernstige ondervoeding die ze hadden voordat ze kwamen. Het is zo speciaal om een zegen te zijn voor deze kinderen, en ze niet in de toestand te laten waarin we ze gevonden hebben."

  • Groot sportnieuws uit Malawi/Kondanani

Ook al wonen de weeskinderen van Kondanani in een apart dorp, ze moeten en willen graag meedoen aan sportactiviteiten in het land.
Sport, en natuurlijk het contact met leeftijdgenoten buiten Kondanani, is voor hun ontwikkeling heel belangrijk.
En dat doen ze goed want onze atleten wonnen bij hardloopwedstrijden in Blantyre in de leeftijd tot 16 jaar al mooie prijzen. Zo wonnen ze een 1e en 2e prijs op de tien kilometer en een 2e op de 5 kilometer. Geweldig en gefeliciteerd vanuit Holland.


  • Wordt donateur! (en vul het incasso-formulier in)

In elke nieuwsbrief plaatsen wij een oproep om donateur te worden. Om het u gemakkelijk te maken kunt u hier een incasso-formulier downloaden. Het enige wat u hoeft te doen is het document afdrukken, invullen en aan ons terugsturen. Het opgegeven bedrag voor de maandelijkse incasso kunt u altijd wijzigen of stopzetten. En als u het niet eens bent met een incasso dan heeft u de bevoegdheid om het bedrag binnen 30 dagen na afschrijving -zonder opgaaf van redenen- bij uw bank terug te vorderen. U zit dus nergens aan vast, en de kinderen van Kondanani zijn u oneindig dankbaar!

Als Stichting Kondanani Nederland zijn we blij met zowel de kleine als de grote donateurs. Kleine donateurs die met regelmaat iets storten zijn van onschatbare waarde voor de dagelijkse gang van zaken in het kinderdorp. Een maandelijks bedrag van 10 Euro dekt al een groot deel van de kosten van de voeding van 1 kind, maar er kunnen ook schoenen van gekocht worden, schoolboeken, of voer voor de dieren. Juist voor deze altijd weer terugkerende kosten zoeken we trouwe donateurs.
Ook voor de grote (bouw)-projecten zijn we op zoek naar nieuwe financieringsbronnen. Graag komen we bij u op school, bij uw rotaryclub, uw sportvereniging of andere organisatie vertellen over Kondanani en we participeren graag bij de fondsenwervingsacties.
Aarzel niet om contact op te nemen met het bestuur, we denken graag mee en het verplicht tot niets!

Ook zijn we blij met de steun van bedrijven (en/of particulieren) die uit oogpunt van Maatschappelijk Bewust Ondernemen een bijdrage willen leveren, in welke vorm dan ook. Als voorbeeld willen we hier 2 van dergelijke initiatieven laten zien:

 • YouBeDo, dit is een webwinkel waar u boeken kunt bestellen tegen de normale prijs, met dit verschil dat 10% van de opbrengst aan een door u te kiezen goed doel wordt geschonken. Kondanani is een van de goede doelen. Dus als u boeken gaat bestellen: denk aan YouBeDo en aan ons!
 • PAINT-IT-FORWARD, kan voor u in opdracht een schilderkunstwerk maken. Ook zij schenkt 10% aan een goed doel, waaronder Kondanani!


  • Geef deze kinderen een toekomst! Voor slechts 5 euro ...
   • 5 euro - persoonlijke verzorging: zeep, tandpasta, e.d.
   • 5 euro - 1 kind verblijf op peuterschool
   • 10 euro - voedsel voor 1 koe per maand
   • 15 euro - 1 kind naar de basisschool (excl. salaris leerkracht)
   • 20 euro - Opvang van 1 baby in kliniek (excl. babymelk)
   • 20 euro - Kleding en schoenen voor 1 kind
   • 25 euro - 1 maand eten voor een kindBedankt!!
   • 30 euro - 1 maand babymelk voor 1 baby

Steun Stichting Kondanani met een financiële bijdrage, elke donatie is welkom!
Enkele voorbeelden van de kosten op Kondanani (per maand) en wat er dus met uw donatie gedaan kan worden:

Het is te allen tijde mogelijk om donaties te 'oormerken'. Geld gegeven met een specifieke bestemming zal alleen daarvoor aangewend worden. Uw geld wordt goed besteed, de afgelopen jaren was slechts 4% nodig om de kosten van fondsenwerving te dekken!
Lees onze jaarverslagen op de website.


Bedankt!!ABN-AMRO banknummer 62.32.46.597
   ,

   t.n.v. Stichting Kondanani Nederland

   e-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Facebook Kondanani NL