Nieuwsbrief nr. 15, mei 2011

 
   Nieuwsbrief nr. 15       mei 2011

Beste vrienden van Kondanani,

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:


  • Kondanani Oma Wil Labots overleden

Op 31 januari 2011 is overleden Wil Labots een van de meest trouwe vriendinnen van Kondanani.
En trouw dat was ze, want al zo'n 10 jaar steunde ze de kinderen van Kondanani en maakte regelmatig een mooi bedrag over op de rekening van Kondanani Nederland. Ze bakte koekjes, maakte wenskaarten en kerststukjes, verkocht deze en maakte de opbrengst over.
Ze had een heel eigen verkooptechniek die vrijwel altijd succes had. Als zij aanbelde had je het kerststukje, de kaarten of koekjes al in je handen zodra je had open gedaan. Ze keek je dan aan met een blik van, durf eens nee te zeggen want het is voor een goed doel en je kunt het best missen. Door haar enthousiasme aangestoken kocht je dan dat wat ze je in handen duwde.
Op de NCRV reizen die ze regelmatig maakte kwamen de kaarten uit haar tas en ging ze de bus door. Dankzij haar verkooptechniek was ze dan, als ze achter in de bus kwam alles kwijt.
We zullen die inzet niet snel vergeten en vroegen daarom Kondanani Malawi of zij wilden meedenken over hoe we haar zouden kunnen gedenken in de toekomst. Hun antwoordt kwam snel en was prachtig. Het kinderhuis dat nu in aanbouw is op Kondanani zal de naam "Wil Labots home" krijgen zodat ze niet vergeten wordt en als waardering voor haar geweldige inzet. Ze zou dit jaar een koninklijk lintje krijgen wat nu niet doorgaat, reden voor de familie om blij en trots te zijn op het ,,Will Labots Home'' We hebben Wil begraven op 4 februari, ze werd 76 jaar.
We zullen haar missen maar vertrouwen er op dat ze het nu geweldig heeft, want ook voor haar is een plaatsje vrijgehouden.

Bedankt Wil.

fundamenten Wil Labots Home Dit is het fundament
van het Wil Labots Home.


  • Kleinzoon Wil Labots in voetsporen van Oma

Kleinzoon Daan is trots op oma Wil en dacht ik wil ook wat doen voor de kinderen van Kondanani. Hij ging o.a. aan het koekjes bakken en voerde actie op zijn school.
Iets van het verkooptalent moet hij hebben ge-erft van zijn grootmoeder, want al snel had hij het mooie bedrag van €.119,20 bij elkaar. Daar kunnen ze in Malawi veel mee doen en ze zijn er dan ook erg blij mee. Hij heeft dat bedrag persoonlijk overhandigd aan een van de bestuursleden.
Dit zijn van die prachtige dingen waar we als bestuur van Kondanani heel blij mee zijn. Hij is van plan om zich te blijven inzetten voor de weeskinderen van Kondanani.
Geweldig Daan en ontzettend bedankt.
We weten dat je oma mist, maar ze is zeker trots op je.


  • Korte impressie van Sigrid Sloot

Sigrid Sloot is kinderarts en heeft Kondanani enkele malen bezocht. Hier een korte impressie van een van haar verblijven op Kondanani:

"De afgelopen maanden heb ik twee keer een periode op Kondanani mogen verblijven, 1x een maand en 1x twee weken. In die tijd heb ik voornamelijk tijd doorgebracht met de kleintjes van Caring Hands. De eerste keer mocht ik gelijk de volgende dag na aankomst mee met Cherie om een nieuw kindje op te halen, het ging om Gerard. Zijn moeder was overleden aan leverfalen. Vaders zorgen in Malawi over het algemeen niet voor de kinderen en zijn vader had ook nog eens psychische problemen. Zijn familie woont in 1 van de villages en zijn te arm om voor hem flesvoeding te kopen. Gerard zou binnen de kortste keren zijn overleden als hij zijn plekje binnen Caring Hands niet had gevonden.
Zijn leeftijd hebben we moeten schatten, de familie noemde als geboortedatum een dag die nog in de toekomst lag! We zijn naar een ziekenhuis in de buurt gereden om hem op te halen, zijn familie was daar ook aanwezig, zowel van vaders als van moeders kant. We hebben foto’s gemaakt voor hem voor later. Het was een heel bijzonder moment om mee te mogen maken. Gerard is 1 van de 45 kinderen van Caring Hands, hij heeft nu een geweldig dak boven zijn hoofd. Om de zorg te kunnen (blijven) geven die hij nodig heeft is er echter nog veel nodig!"

Sigrid Sloot Sigrid heeft enkele filmpjes gemaakt op Kondanani, die worden binnenkort op de website gepubliceerd.
"De kinderen van Caring Hands zijn de liefste kinderen die er zijn zoals jullie in de twee begeleidende filmpjes kunnen zien. Op het ene filmpje zien jullie Moses, Samuel en Grace die kushandjes geven en op het andere filmpje kun je zien dat de oudere kinderen van Caring Hands al lekker kunnen swingen! Zijn ze niet om op te eten?"


  • Kondanani op Facebook

Facebook Waarom Facebook?
Facebook, de sociale netwerksite, is ook in Nederland sterk groeiende. Te vergelijken met Hyves, biedt Facebook de mogelijkheid om contact te houden met mensen met, in ons geval, dezelfde belangstelling, namelijk: Kondanani. Iedereen kan hier nieuwtjes of gedachten delen, of een discussie starten.

We willen daarom iedereen oproepen om "vriend" van Kondanani te worden op onze Facebook-pagina. Heeft u een Facebook-account, klik dan hieronder op de button. Heeft u geen account? Maak er gratis een aan en wordt fan van ons!
Volgende keer vertellen we u meer over Facebook en de mogelijkheden hiervan.


  • Hoog bezoek op Kondanani, mail van Annie

Annie Verzonden: 05-04-2011 16:38
Onderwerp: Report about visit from minister

Just want to tell you how our morning went. We will at all times give God the Glory!
What a morning we had, it was great. The minister was so taken by Kondanani that there and then in front of me she instructed the top welfare people to write up new guide lines. She said, now that I have seen what can be done I want a change, the children have to have a home, a good home and not feel like orphans, this is an example of a good home and environment for children.

She asked me for my business card, gave me hers and said we will keep in contact and I will push these guys to make changes.
I shared with her that my hearts cry is that the way orphans are treated in this country is pathetic, and she agreed, but did not know that it could be done in a better way.
She has also promised that she will talk to the first lady and get the President and First Lady to come for a visit. This has been my desire and ones again Father gives us the desire of our hearts.
When that is confirmed the children will go mad with joy because they have asked me so often to get him to visit us.

Love,
Annie Chikhwaza
Kondanani Children's Village


  • Jaarverslag 2009-2010

Het jaarverslag over de periode 2009 en 2010 is gereed en kan hier en op onze website worden ingezien en/of gedownload worden.


  • Wordt donateur! (en vul het incasso-formulier in)

In elke nieuwsbrief plaatsen wij een oproep om donateur te worden. Om het u gemakkelijk te maken kunt u hier een incasso-formulier downloaden. Het enige wat u hoeft te doen is het document afdrukken, invullen en aan ons terugsturen. Het opgegeven bedrag voor de maandelijkse incasso kunt u altijd wijzigen of stopzetten. En als u het niet eens bent met een incasso dan heeft u de bevoegdheid om het bedrag binnen 30 dagen na afschrijving -zonder opgaaf van redenen- bij uw bank terug te vorderen. U zit dus nergens aan vast, en de kinderen van Kondanani zijn u oneindig dankbaar!

Als Stichting Kondanani Nederland zijn we blij met zowel de kleine als de grote donateurs. Kleine donateurs die met regelmaat iets storten zijn van onschatbare waarde voor de dagelijkse gang van zaken in het kinderdorp. Een maandelijks bedrag van 10 Euro dekt al een groot deel van de kosten van de voeding van 1 kind, maar er kunnen ook schoenen van gekocht worden, schoolboeken, of voer voor de dieren. Juist voor deze altijd weer terugkerende kosten zoeken we trouwe donateurs.
Ook voor de grote (bouw)-projecten zijn we op zoek naar nieuwe financieringsbronnen. Graag komen we bij u op school, bij uw rotaryclub, uw sportvereniging of andere organisatie vertellen over Kondanani en we participeren graag bij de fondsenwervingsacties.
Aarzel niet om contact op te nemen met het bestuur, we denken graag mee en het verplicht tot niets!

Ook zijn we blij met de steun van bedrijven (en/of particulieren) die uit oogpunt van Maatschappelijk Bewust Ondernemen een bijdrage willen leveren, in welke vorm dan ook. Als voorbeeld willen we hier 2 van dergelijke initiatieven laten zien:

  • YouBeDo, dit is een webwinkel waar u boeken kunt bestellen tegen de normale prijs, met dit verschil dat 10% van de opbrengst aan een door u te kiezen goed doel wordt geschonken. Kondanani is een van de goede doelen. Dus als u boeken gaat bestellen: denk aan YouBeDo en aan ons!
  • PAINT-IT-FORWARD, kan voor u in opdracht een schilderkunstwerk maken. Ook zij schenkt 10% aan een goed doel, waaronder Kondanani!


  • Geef deze kinderen een toekomst! Voor slechts 5 euro ...
   • 5 euro - persoonlijke verzorging: zeep, tandpasta, e.d.
   • 5 euro - 1 kind verblijf op peuterschool
   • 10 euro - voedsel voor 1 koe per maand
   • 15 euro - 1 kind naar de basisschool (excl. salaris leerkracht)
   • 20 euro - Opvang van 1 baby in kliniek (excl. babymelk)
   • 20 euro - Kleding en schoenen voor 1 kind
   • 25 euro - 1 maand eten voor een kind
   • 30 euro - 1 maand babymelk voor 1 baby

Steun Stichting Kondanani met een financiële bijdrage, elke donatie is welkom!
Enkele voorbeelden van de kosten op Kondanani (per maand) en wat er dus met uw donatie gedaan kan worden:
Bedankt!!

 

Het is te allen tijde mogelijk om donaties te 'oormerken'. Geld gegeven met een specifieke bestemming zal alleen daarvoor aangewend worden. Uw geld wordt goed besteed, de afgelopen jaren was slechts 4% nodig om de kosten van fondsenwerving te dekken!
Lees onze jaarverslagen op de website. Voorgaande nieuwsbrieven kunt u hier vinden.


Bedankt!!ABN-AMRO banknummer 62.32.46.597
   ,

   t.n.v. Stichting Kondanani Nederland

   e-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Om te voorkomen dat u de inhoud van onze e-mails niet meer kunt lezen door diverse filters, kunt u ons verzendadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. in uw adresboek of de lijst van veilige afzenders plaatsen.
Wilt u onze nieuwsbrief in de toekomst niet meer ontvangen, dan kunt u zich hieronder afmelden.
Om de vriendenkring van Kondanani uit te breiden, stellen wij het zeer op prijs als u deze nieuwsbrief wilt doorsturen naar geinteresseerden.
website contact privacy statement aanmelden/afmelden nieuwsbrief

 

Facebook Kondanani NL