Nieuwsbrief nr. 14, december 2010Nieuwsbrief nr. 14          december 2010

Beste vrienden van Kondanani,

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:


  • Kerstwens

Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van 2010. Een jaar dat weer snel om was. Een jaar waarin het bestuur van onze Stichting wat minder naar buiten getreden is, maar waarin wel heel veel gebeurd is op en voor Kondanani. Zowel in Nederland als Malawi heeft de crisis toegeslagen. Wij merken dat binnen de Stichting doordat er donateurs afhaken of hun donatie verlagen. In Kondanani, Malawi merken ze dat doordat er minder projecten uitgevoerd kunnen worden. Ook werd er in Kondanani noodgedwongen onderdak geboden aan 25 wezen uit een naburig weeshuis dat het hoofd niet meer boven water kon houden... En zo zijn er veel meer voorbeelden.
In Nederland hebben we het heel goed vergeleken met de situatie in Malawi, dat tot de top 10 van armste landen ter wereld behoort. Onze kinderen op Kondanani hebben het niet slecht, maar dat willen we graag zo houden. Uw hulp is daarbij nodig! Onze wens voor 2011 is dan ook dat alle "vrienden van Kondanani" donateur worden van de Stichting Kondanani Nederland! Al is het maar voor een klein bedrag per maand. Daarmee kan al heel veel goeds gedaan worden. U hoeft daarvoor niet veel te doen: download het incasso-formulier hier of op onze website, druk het af, vul het in en stuur het op. Wij, maar vooral de kinderen van Kondanani zullen u heel dankbaar zijn. En uw gift wordt goed besteed, van elke euro gaat er meer dan 96 cent direct naar Kondanani! Er blijft dus niets aan de bekende strijkstok hangen. Een en ander kunt u in onze jaarverslagen nalezen. Het gecombineerde verslag van 2009 en 2010 verschijnt in januari 2011 op onze website. Ook in onze volgende nieuwsbrief zullen we hier aandacht aan besteden.
Tot slot wensen wij u sfeervolle kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar waarin wij hopen u te mogen blijven begroeten als "vrienden van Kondanani".

Het bestuur van de Stichting Kondanani Nederland.


Hieronder een zelfgemaakte kerstgroet van de kinderen van Kondanani.

kerstgroet

  • Afronding 2e zending laptops naar Kondanani

World Servants nemen laptops voor Kondanani in ontvangst op schiphol 13 okt. stond de groep van World Servants klaar om te vertrekken naar Malawi. Het was een mooi gezicht de hele groep met elk een jute tas met laptop, om aan een mooi project te gaan werken. Een mooie bijdrage aan het onderwijs op Kondanani.
De volgende dag werden de laptops op Lilongwe door Cherie van Kondanani in ontvangst genomen en direct de maandag daarop al ingezet op de school daar.
Zowel met de laptops als met de tassen zijn ze heel erg blij. Bedankt NS, World Servants en Green Earth Products namens de weeskinderen van Kondanani kinderdorp in Malawi.


  • Hollandse wol in warm Malawi

Hollandse wol in warm Malawi Natuurlijk kan het behoorlijk warm zijn in het Afrikaanse Malawi, maar de nachten kunnen erg koud zijn. Zelfs in deze tijd, het is nu zomer in Malawi, is een warme wollen deken voor de baby´s meer als welkom voor de nachten. In de laatste container uit Nederland zat een mooie partij wol die door de vrouwen op de foto is gebruikt om prachtige dekentjes te maken. De duidelijk Afrikaanse motieven zijn gemaakt met wol dat komt uit een warm Hollands hart.

  • De andere markt, Oegstgeest

Dankzij de gemeente Oegstgeest konden wij 13 november jongstleden deelnemen aan "de Andere Markt" in Oegstgeest. Het was een "werelds evenement" met een ruime variatie aan mens- en milieuvriendelijke informatie en produkten uit diverse werelddelen. Muziek, workshops, hapjes, drankjes en veel informatie over ontwikkelingsprojecten typeerden de dag.
Opening van De andere markt te Oegstgeest Het doel van Kondanani Nederland was informatie geven en naamsbekendheid verwerven. Inkomsten eenmalig, of liever nog: donateurs op regelmatige basis zijn natuurlijk altijd welkom.
Een presentatie over Kondanani Malawi en een collectie van de voorraad uit onze webwinkel die in de eerste helft 2011 online zal gaan sierden de kraam. De loterij die we organiseerden is uitgebreid gesponserd door de lokale middenstand en bleek een groot succes.
Het kinderschmink team had te lijden onder zware concurrentie vanuit Harderwijk, waar de Sint aankwam, de oudere generatie bleek echter zeer geinteresseerd in ons kinderdorp in Malawi.

  • Wel en wee van de kinderen

Het was in de nieuwsbrief van juni dat we vertelden over een tweeling die in een zeer slechte gezondheid door hun oma naar Kondanani werden gebracht. Het moet een geweldige oma zijn die als laatste redding dit voor haar baby's- kleinkinderen doet.
Wij mochten er na die melding even niets meer over vertellen omdat er een adoptieprocedure voor deze tweeling was gestart. Wel konden we toen al vertellen dat het heel goed ging met de twee broertjes die 17 maanden oud nog maar 4 en 6 kg waren maar op Kondanani al snel groeiden. Het is geweldig dat we nu kunnen vertellen dat de adoptieprocedure positief is verlopen en de Nederlandse ouders samen met deze kinderen binnenkort in Nederland zullen aankomen. Van kansloos naar een prachtige toekomst, wat een geweldige kerst voor deze kinderen en hun ouders. Dit is een van die mooie en emotionele momenten waar we het allemaal voor doen.

  • Geef deze kinderen een toekomst! Voor slechts 5 euro ...

   Bedankt!! Steun Stichting Kondanani met een financiële bijdrage, elke donatie is welkom!
   Enkele voorbeelden van de kosten op Kondanani (per maand) en wat er dus met uw donatie gedaan kan worden:

   • 5 euro - 1 kind verblijf op peuterschool
   • 15 euro - 1 kind naar de basisschool
   • 20 euro - Opvang van 1 baby in kliniek
   • 20 euro - Kleding en schoenen voor 1 kind
   • 25 euro - 1 maand eten voor een kind
   • 30 euro - 1 maand babymelk voor 1 baby
   • 10 euro - veevoer per koe /dus verse melk voor elk kind
   • Salariskosten 140 mensen Malawiaanse personeel á 1,35 euro/dag is 5754 euro

 Het is te allen tijde mogelijk om donaties te 'oormerken'. Geld gegeven met een specifieke bestemming zal alleen daarvoor aangewend worden. Uw geld wordt goed besteed, de afgelopen jaren was slechts 4% nodig om de kosten van fondsenwerving te dekken!
Lees onze jaarverslagen op de website.


Bedankt!!ABN-AMRO banknummer 62.32.46.597
   ,

   t.n.v. Stichting Kondanani Nederland

   e-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Om te voorkomen dat u de inhoud van onze e-mails niet meer kunt lezen door diverse filters, kunt u ons verzendadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. in uw adresboek of de lijst van veilige afzenders plaatsen.
Wilt u onze nieuwsbrief in de toekomst niet meer ontvangen, dan kunt u zich hieronder afmelden.
Om de vriendenkring van Kondanani uit te breiden, stellen wij het zeer op prijs als u deze nieuwsbrief wilt doorsturen naar geinteresseerden.
website contact privacy statement aanmelden/afmelden nieuwsbrief

Facebook Kondanani NL