Nieuwsbrief nr. 13, september 2010Nieuwsbrief nr. 13          september 2010

Beste vrienden van Kondanani,

Hier alweer nieuwsbrief nr.13 en genoeg te melden van het front.
Mooie dingen maar ook ongerustheid over b.v. de crisis. Die is nu ook voelbaar in Malawi omdat sponsoren voorzichtiger worden en de euro in waarde daalde.
We melden al dat 25 kinderen uit een ander weeshuis, waar ze het hoofd niet meer boven water konden houden, naar Kondanani kwamen en daar liefdevol zijn opgevangen. Het wordt een hele klus om ook die te voeden en een goede toekomst te bieden.
Mooie dingen omdat we blij verrast werden met juist nu enkele mooie schenkingen, de inzet van de schoolkinderen in Elst en nieuwe plannen met de kliniek op Kondanani Malawi. We hopen dat we ook nu het zo nodig is weer op uw bijdrage mogen blijven rekenen.

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

  • De grote projecten: kliniek en keuken

Twee grote projecten op dit moment waar we ons speciaal op richten, een nieuwe bestemming voor de kliniek en aanpassing van de centrale keuken. In de vorige nieuwsbrief schreven we dat de kliniek nu leeg staat omdat alles, dus ook de eerste opname van nieuw aangekomen baby's, nu in het nieuwe Caring Hands gebeurd. Het is natuurlijk geweldig als in de kliniek nu mensen opgevangen kunnen worden die door ziekte en ondervoeding niet voor zichzelf kunnen zorgen. Maar belangrijk is dat, wanneer zij weer aangesterkt zijn er ook een vervolg op is zodat ze niet over een aantal maanden weer voor de deur staan.
Hier wordt op Kondanani Malawi hard aan gewerkt.
Het bestuur van Kondanani Nederland onderzoekt hoe wij daarbij kunnen helpen.
In de volgende nieuwsbrief meer daarover.

de verouderde centrale keuken Het tweede project is de centrale keuken van waaruit alle bewoners, weeskinderen en personeel hun maaltijden krijgen. Op de foto kun je zien dat het aanpassen van deze centrale keuken geen overbodige luxe is. Het kan zo niet langer want steeds meer kinderen krijgen vanuit deze keuken hun maaltijden.
We willen graag naar roestvrijstalen kooktoestellen, betere pannen en een degelijke afzuiginstallatie. Maar ook klein materiaal en werktafels zijn natuurlijk welkom. Meld je bij ons als je toevallig weet dat ergens door centralisatie de keuken van een instelling wordt opgeheven. Wij kunnen dat uitstekend gebruiken.

  • Laptops

Nog meer laptops voor Kondanani onderwijsproject.

In de vorige nieuwsbrief melden we dat de NS 40 laptops schonk voor de scholen op Kondanani.
Het is geweldig jullie te mogen vertellen dat we er nog een dertigtal bij krijgen voor dit project.
Onze speciale dank hiervoor gaat uit naar Koen Ongersma van de NS die zich hiervoor heeft ingezet.
Maar hoe krijg je die laptops in Malawi.
Daarvoor krijgen we hulp van World Servants uit Wolvega die met een groep van veertig mensen in november naar Malawi gaan om daar aan een project te werken. Als zij allemaal een laptop in de koffer stoppen is ook dit probleem opgelost en het is vrijwel zeker dat dit gaat lukken. Met World Servants bestaat, zoals met meer stichtingen die in Malawi actief zijn een goede band. ((http://www.worldservants.nl)  • School in Elst

Prachtige acties lagere school “Stap voor Stap”in Elst.

Ze wilden nog even wachten met het overhandigen tot Annie weer in Nederland was maar hadden al weer ruim €.2000,- klaar liggen voor de weeskinderen van Kondanani. Wat kunnen we daar in Malawi op Kondanani veel mee doen.
Je mag de inzet van de kinderen van de groepen 8 van de lagere school “Stap voor Stap” best geweldig noemen.
Ze hadden weer van alles bedacht en afgelopen juni was het dan zover.
Annie mocht de cheque zelf in ontvangst nemen in de aula van de school waar ze ook nog mocht genieten van enkele prachtig toneelstukjes. Er zitten daar echt een aantal talenten waar we nog meer van gaan horen.
Na het overhandigen was er koffie met echte malawiaanse koekjes.
Heel erg bedankt allemaal en het is echt geweldig te weten dat jullie gewoon door gaan met die prima acties.

  • Paint it Forward

Piant-it-Forward doneert 10 % van het bestede bedrag !

Op onze web-site (en hier) vind je een link naar Paint it Forward waar prachtige zeer betaalbare kunstwerken in een heel eigen stijl besteld kunnen worden. In overleg met de kunstenares, die haar werk wil inzetten voor goede doelen, kunnen de kunstwerken een heel persoonlijke tint krijgen.
Je vind haar op www.paint-it-forward.com en als je een kunstwerk bestelt en aangeeft dit via onze web-site te doen is 10% voor de kinderen van Kondanani. Kijk er eens op het is echt heel apart.

de oma van de tweeling
  • Het wel en wee van de kinderen

Met Isaac gaat het niet zo goed.
Het glazen oog van Isaac is te klein. Hierdoor vervuilt het steeds en moet het voortdurend worden schoongemaakt. Maar er is gelukkig ook goed nieuws: hij krijgt binnenkort een nieuw glazen oog! Isaac zelf is er zeer dapper onder.

Op de foto hiernaast ziet u de groep van Isaac. Hijzelf staat op de voorste rij helemaal rechts.


  • Wordt donateur! (en vul het incasso-formulier in)

In elke nieuwsbrief plaatsen wij een oproep om donateur te worden. Om het u gemakkelijk te maken kunt u hier een incasso-formulier downloaden. (in de vorige nieuwsbrief werkte deze link niet, maar nu wel!!). Het enige wat u hoeft te doen is het document afdrukken, invullen en aan ons terugsturen. Het opgegeven bedrag voor de maandelijkse incasso kunt u altijd wijzigen of stopzetten. En als u het niet eens bent met een incasso dan kunt u het bedrag binnen 30 dagen na afschrijving -zonder opgaaf van redenen- bij uw bank terugvorderen. U zit dus nergens aan vast, en de kinderen van Kondanani zijn u oneindig dankbaar!

Als Stichting Kondanani Nederland zijn we blij met zowel de kleine als de grote donateurs. Kleine donateurs die met regelmaat iets storten zijn van onschatbare waarde voor de dagelijkse gang van zaken in het kinderdorp. Een maandelijks bedrag van 10 Euro dekt al een groot deel van de kosten van de voeding van 1 kind, maar er kunnen ook schoenen van gekocht worden, schoolboeken, of voer voor de dieren. Juist voor deze altijd weer terugkerende kosten zoeken we trouwe donateurs.
Ook voor de grote (bouw)-projecten zijn we op zoek naar nieuwe financieringsbronnen. Graag komen we bij u op school, bij uw rotaryclub, uw sportvereniging of andere organisatie vertellen over Kondanani en we participeren graag bij de fondsenwervingsacties.
Aarzel niet om contact op te nemen met het bestuur, we denken graag mee en het verplicht tot niets!

Ook zijn we blij met de steun van bedrijven (en/of particulieren) die uit oogpunt van Maatschappelijk Bewust Ondernemen een bijdrage willen leveren, in welke vorm dan ook.

Steun Stichting Kondanani met een financiële bijdrage, elke donatie is welkom!
Enkele voorbeelden van de kosten op Kondanani (per maand) en wat er dus met uw donatie gedaan kan worden:


  • Geef deze kinderen een toekomst! Voor slechts 5 euro ...Bedankt!!
   • 5 euro - persoonlijke verzorging: zeep, tandpasta, e.d.
   • 5 euro - 1 kind verblijf op peuterschool
   • 10 euro - voedsel voor 1 koe per maand
   • 15 euro - 1 kind naar de basisschool (excl. salaris leerkracht)
   • 20 euro - Opvang van 1 baby in kliniek (excl. babymelk)
   • 20 euro - Kleding en schoenen voor 1 kind
   • 25 euro - 1 maand eten voor een kind
   • 30 euro - 1 maand babymelk voor 1 baby

 

Het is te allen tijde mogelijk om donaties te 'oormerken'. Geld gegeven met een specifieke bestemming zal alleen daarvoor aangewend worden. Uw geld wordt goed besteed, de afgelopen jaren was slechts 4% nodig om de kosten van fondsenwerving te dekken!
Lees onze jaarverslagen op de website.


Bedankt!!ABN-AMRO banknummer 62.32.46.597
   ,

   t.n.v. Stichting Kondanani Nederland

   e-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Om te voorkomen dat u de inhoud van onze e-mails niet meer kunt lezen door diverse filters, kunt u ons verzendadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. in uw adresboek of de lijst van veilige afzenders plaatsen.
Wilt u onze nieuwsbrief in de toekomst niet meer ontvangen, dan kunt u zich hieronder afmelden.
Om de vriendenkring van Kondanani uit te breiden, stellen wij het zeer op prijs als u deze nieuwsbrief wilt doorsturen naar geinteresseerden.
website contact privacy statement aanmelden/afmelden nieuwsbrief

Facebook Kondanani NL