Nieuwsbrief nr. 11, december 2009

Nieuwsbrief nr. 11          december 2009

Beste vrienden van Kondanani,

Het bestuur van de Stichting Kondanani Nederland wenst u prettige kerstdagen en een voorspoedig 2010!

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:
de container is vertrokken


  • 31 juli: vertrek container

   GEPAKT, VERZEGELD EN UITGEZWAAID.
   Het is zover ! De container is vertrokken.
   Het pakken was nog een heel karwei. Even leek het alsof de container te klein zou zijn, maar dankzij de nauwkeurige instructies van chauffeur Jo paste alles er uiteindelijk toch in. Maatwerk; tot op de laatste centimeter gevuld. Bedankt, Jo !

   Het is een indrukwekkende lading geworden:
   • Allereerst een kaasmachine. Met melk van de boerderij, kan Kondanani nu zelf kaas maken. Niet alléén om van te genieten, maar ook voor de verkoop. Kondanani kan weer meer eigen inkomsten genereren. Geert Terpstra, hartelijk dank! Maar vooral ook dank aan de wereldkampioen kaasmaken uit Lunteren dhr.v.d.Voort en de man die de machine voor inruilprijs beschikbaar stelde en ook nog opknapte en extra materiaal er bij deed: Gebr.Rademaker bv uit de Hoef.
   • Er is hard gewerkt voor de school van Kondanani. Dankzij B&C products uit Nunspeet wordt het hele gebouw voorzien van nieuwe rolgordijnen en dankzij de laptops van de Nederlandse Spoorwegen kan er binnenkort uitgebreid computeronderwijs gegeven worden. Ieder kind natuurlijk op zijn eigen niveau, zoals we dat op Kondanani gewend zijn.
   • Het nieuwe Caring Hands krijgt 15 nieuwe baby-ledikantjes. Mogelijk gemaakt door donaties en een zacht prijsje van de Baby-Dump.
   • Voor de honden waren er anti-vlooienmiddelen, geschonken door de firma Novartis, met name Judy Broere moeten we daarvoor bedanken.

    Natuurlijk zijn we de kinderen zelf niet vergeten:
    • De firma Crocs heeft er voor gezorgd dat ieder kind binnenkort op een paar gloednieuwe schoenen rondloopt. Vooral de crocs voor de allerkleinsten, voorzien van Disney- of Cars- motiefjes, zijn echte plaatjes !
   erg blij met de fietsen
   • Ook danken we Rijwielhandel Schraverus in Harderwijk voor de prachtige fietsen, zoals iedereen kan zien zijn ze er erg blij mee!
   • Ieder meisje ontvangt haar eigen “Prinses Arabella”,ontworpen door Mylo Freeman. Mylo sprak een Surinaams meisje dat er van overtuigd was dat alle prinsessen lange blonde haren en blauwe ogen hadden. Mylo besloot dit beeld te corrigeren en ontwierp Prinses Arabella; een echte knuffel -prinses met een gouden kroon, een donkere huid en prachtige dread-locks. (We wachten nu nog op een Prins, Mylo !)
   • Voor de wat oudere kinderen, was er een tekort aan speelgoed op Kondanani. Dit tekort is nu opgevuld door de Firma Goliath, die vele gezelschapspelen ter beschikking heeft gesteld. Onze hartelijke dank!
   • De speeltuin van Kondanani wordt opgevrolijkt door een prachtig klimrek annex auto van kinderopvang De Rozentuin te Haarlem.

    En er is nog veel meer:
   • Kruiwagens, (tuin-)gereedschap, naaimachines, fietsen, pallets vol vochtige billendoekjes, speelgoed en kleding, heel veel kleding.
   • We bedanken DA, we bedanken de Hema, Tuincentrum Maartens en we bedanken vooral alle mensen die met zoveel liefde en zorg kleding en speelgoed uitgezocht hebben.
    de container is aangekomen Wij weten dat al deze spullen op Kondanani een prachtige nieuwe bestemming gaan krijgen.

   Inmiddels is de container gearriveerd. Op de foto hiernaast ziet u de nieuwe trotse eigenaren van de kaasmachine, waar het allemaal om begonnen was....


   Op onze site is te zien hoe de spullen in Malawi ontvangen zijn. Ga naar
www.kondanani.nl
   en laat u, net als de kinderen van Kondanani, verrassen.  • 16 mei 2009: Brielle Home

NCDO Het begon allemaal op 16 mei 2009, of eigenlijk al lang daarvoor met de voorbereidingen van het Groot Dictee. Op deze avond werd door de sponsoren een bedrag van maar liefst € 20.000 bijeen gebracht. Dat bedrag werd door het NCDO nog eens verdubbeld! Kort daarna kon dus met de bouw van het Brielle Home begonnen worden. Er is zeer voortvarend te werk gegaan in Malawi, het huis stond er in no-time.
150.000 bakstenen, 300 zakken cement, 34 ladingen rivierzand, 33 dakpalen , voor 2000 Euro verf en 68 rekeningen. Dat was half augustus de tussenstand. Inmiddels zit het dak erop!
Binnenkort kan begonnen worden met de afbouw en de inrichting. Via onze website houden we u op de hoogte.

voortgang Brielle Home voortgang Brielle Home


  • 10 oktober 2009: Texel

Zaterdag 10 oktober mocht ik alweer voor de derde keer, namens het bestuur van Stichting Kondanani Nederland, oversteken naar het mooie Texel om op zondag een presentatie over het kinderdorp Kondanani te houden.

De presentatie was in de Maartenskerk een sfeervol zeemanskerkje in Oosterend. De kerkdienst stond helemaal in het teken van delen en het niet in de ban raken van je bezit. Voor de kinderen was er een mooie vertelling met als kern dat je je nooit te goed voor en verheven mag voelen boven anderen die het minder getroffen hebben.

kinderdienst Texel

De organisatie heeft er een geheel van gemaakt die veel indruk op me maakte, met een duidelijke boodschap en tot slot een geweldige verrassing. Ik mocht van de kinderen van de nevendienst een cheque in ontvangst nemen van €.1.500,- voor de kinderen van Kondanani. Een geweldig bedrag dat de kinderen bij elkaar gespaard hebben en waar ze allerlei karweitjes voor hebben gedaan. Deze prachtige cheque is direct doorgestuurd naar Kondanani in Malawi en we verwachten binnenkort dat we een foto, met daarop de kinderen van Kondanani met de cheque, kunnen doorsturen naar Texel.

Een mooie actie met een heel mooi slot.  • Geert Terpstra bezoekt Kondanani

In april heeft Geert Terpstra, een van onze bestuursleden, Kondanani in Malawi bezocht. Zijn reisverslag is te vinden op onze (vernieuwde) website. Lees hier zijn verslag.

  • Wordt donateur!

Als Stichting Kondanani Nederland zijn we blij met zowel de kleine als de grote donateurs. Kleine donateurs die met regelmaat iets storten zijn van onschatbare waarde voor de dagelijkse gang van zaken in het kinderdorp. Een maandelijks bedrag van 10 Euro dekt al een groot deel van de kosten van de voeding van 1 kind, maar er kunnen ook schoenen van gekocht worden, schoolboeken, of voer voor de dieren. Juist voor deze altijd weer terugkerende kosten zoeken we trouwe donateurs.
Ook voor de grote (bouw)-projecten zijn we op zoek naar nieuwe financieringsbronnen. Graag komen we bij u op school, bij uw rotaryclub, uw sportvereniging of andere organisatie vertellen over Kondanani en we participeren graag bij de fondsenwervingsacties.
Aarzel niet om contact op te nemen met het bestuur, we denken graag mee en het verplicht tot niets!

Bedankt!!

  • Geef deze kinderen een toekomst!
   Voor slechts 5 euro ...

   Steun Stichting Kondanani met een financiële bijdrage, elke donatie is welkom!
   Enkele voorbeelden van de kosten op Kondanani (per maand) en wat er dus met uw donatie gedaan kan worden:
   • 5 euro - persoonlijke verzorging; zeep, tandpasta, shampoo ed.
   • 5 euro - 1 kind verblijf op peuterschool
   • 10 euro - voedsel voor 1 koe per maand
   • 15 euro - 1 kind naar de lagere school (excl. salaris leerkracht)
   • 20 euro - Opvang van 1 baby in het hospitaal (excl. de babymelk)
   • 20 euro - Kleding en schoenen voor 1 kind
   • 25 euro - 1 maand eten voor een kind
   • 30 euro - 1 maand babymelk voor 1 baby

Het is te allen tijde mogelijk om donaties te 'oormerken'. Geld gegeven met een specifieke bestemming zal alleen daarvoor aangewend worden. Uw geld wordt goed besteed, de afgelopen jaren was slechts 4% nodig om de kosten van fondsenwerving te dekken!
Lees onze jaarverslagen op de website.

Bedankt!!ABN-AMRO banknummer 62.32.46.597
   ,

   t.n.v. Stichting Kondanani Nederland

   e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Om te voorkomen dat u de inhoud van onze e-mails niet meer kunt lezen door diverse filters, kunt u ons verzendadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. in uw adresboek of de lijst van veilige afzenders plaatsen.
Wilt u onze nieuwsbrief in de toekomst niet meer ontvangen, dan kunt u zich hieronder afmelden.
Om de vriendenkring van Kondanani uit te breiden, stellen wij het zeer op prijs als u deze nieuwsbrief wilt doorsturen naar geinteresseerden.

Facebook Kondanani NL