Nieuwsbrief nr. 9          maart 2009

Beste vrienden van Kondanani,

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

  • 4 april 2009: Kom in de kas

kom in de kas 2009 Aanstaande zaterdag is het weer "kom in de kas". Stichting Kondanani Nederland heeft een standje bij de firma Assenberg, Polderweg 2 Oostvoorne. Dit is een gemengd bedrijf die op deze dag hun nieuwe bedrijf officieel openen. Dit zal gebeuren in aanwezigheid van een delegatie van de Provinciale Staten.
Onze Stichting wil op deze dag graag donateurs werven en zal daarom koffie, thee en limonade schenken met appeltaart en/of cake. Voor de kinderen is er veel te doen: ponyrijden, grabbelton, schminken, plakken, knippen en kleien. Voor degenen die al voor een klein bedrag donateur willen worden is er een mooie mand.
Het geheel speelt zich af op zaterdag 4 april, van 10.00 tot 16.00 uur aan de Polderweg 2 te Oostvoorne .

Het bedrijf van de familie Assenberg is een gemengd bedrijf dat bestaat uit 75 hectare bouwland en 25 hectare weiland. Op het bouwland worden aardappelen, uien, suikerbieten, tarwe en maïs verbouwd.
De veestapel bestaat uit 120 runderen van het Belgisch witblauwe dikbilras. In de zomer graast het vee in de wei, in de winter wordt het vee in de stal ondergebracht. In november 2008 werd een nieuwe stal in gebruik genomen.
In de periode van februari tot juli worden er kalfjes geboren. De stierkalfjes worden afgemest en met de kuisjes wordt doorgefokt. Het bijzonder lekkere vlees van de dikbilkoeien wordt via vleespakketten aangeboden. De familie Assenberg nodigt u uit een stukje vlees te komen proeven tijdens de open dag.


  • 16 mei 2009: Groot dictee van Voorne-Putten-Rozenburg

logo rotary international Voor de derde keer organiseert de Rotary Club Brielle, Voorne-Putten en Europoort het Groot Dictee van Voorne-Putten-Rozenburg. Onder leiding van de burgemeesters van Brielle en Westvoorne wordt op zaterdag 16 mei 2009 in Hotel het Wapen van Marion in Oostvoorne dit Dictee gehouden (vanaf 18.45 uur). Dit om een zo groot mogelijk bedrag bijeen te brengen voor de bouw van een nieuw weeshuis in het kinderdorp: het Brielle-Home.
Iedereen kan aan het Groot Dictee meedoen. De deelnemers laten zich sponsoren door vrienden, familie, buren, bedrijf of collega's voor een vast bedrag of voor een bedrag voor elk goed geschreven woord. Het Dictee bestaat uit ongeveer 200 woorden. Als ieder woord 20 cent opbrengt en u heeft alle 200 worden goed dan levert dat € 40,- op voor het Brielle-Home !
Een hoger bedrag mag natuurlijk ook en meerdere sponsors per schrijver eveneens.
Bij deze nieuwsbrief is een aanmeldformulier meegestuurd of download deze hier.
Aanmelding is mogelijk tot uiterlijk 2 mei 2009. Voor aanmeldingen en vragen: de heer Daan Coumou, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor degenen die in het Hotel 't Wapen van Marion willen overnachten is er een speciaal arrangement: Tweepersoonskamer inclusief ontbijt voor €70,00 per nacht voor twee personen. Reserveren: tel. 0181-489399.

  • 13 juni 2009: de dag van de Vrienden van Kondanani

Op deze dag willen wij alle "vrienden van Kondanani" uitnodigen om Annie te ontmoeten en met haar van gedachten te wisselen. U krijgt daar nog persoonlijk bericht van, omstreeks begin mei. Graag willen wij wel van te voren weten hoeveel mensen er ongeveer komen. Mocht u onverhoopt niets meer van ons horen, meldt u dan via onze email, want iedereen is welkom en wij hebben waarschijnlijk niet van iedereen een (juist) email-adres. De plaats zal nog bekend gemaakt worden, maar zal centraal in Nederland worden georganiseerd.
Heeft u suggesties voor of vragen over deze dag, schroom niet om ze ons te melden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • Geert Terpstra bezoekt Kondanani

In de maand april zal Geert Terpstra, een van onze bestuursleden, Kondanani in Malawi bezoeken. In de ze periode zal hij regelmatig verslag doen van zijn bevindingen in het kinderdorp. Wij zullen deze bevindingen met u delen op onze website. Bezoek de website daarom regelmatig om op de hoogte te blijven!

  • Wordt donateur!

Als Stichting Kondanani Nederland zijn we blij met zowel de kleine als de grote donateurs. Kleine donateurs die met regelmaat iets storten zijn van onschatbare waarde voor de dagelijkse gang van zaken in het kinderdorp. Een maandelijks bedrag van 10 Euro dekt al een groot deel van de kosten van de voeding van 1 kind, maar er kunnen ook schoenen van gekocht worden, schoolboeken, of voer voor de dieren. Juist voor deze altijd weer terugkerende kosten zoeken we trouwe donateurs.
Ook voor de grote (bouw)-projecten zijn we op zoek naar nieuwe financieringsbronnen. Graag komen we bij u op school, bij uw rotaryclub, uw sportvereniging of andere organisatie vertellen over Kondanani en we participeren graag bij de fondsenwervingsacties.
Aarzel niet om contact op te nemen met het bestuur, we denken graag mee en het verplicht tot niets!

  • Voor slechts € 5,- ...
   • € 5 - persoonlijke verzorging; zeep, tandpasta, shampoo ed.
   • € 5 - 1 kind verblijf op peuterschool
   • € 10 - voedsel voor 1 koe per maand
   • € 15 - 1 kind naar de lagere school (excl. salaris leerkracht)
   • € 20 - Opvang van 1 baby in het hospitaal (excl. de babymelk)
   • € 20 - Kleding en schoenen voor 1 kind
   • € 25 - 1 maand eten voor een kind
   • € 30 - 1 maand babymelk voor 1 baby
Bedankt!!

Steun Stichting Kondanani met een financiële bijdrage, elke donatie is welkom!
Enkele voorbeelden van de kosten op Kondanani (per maand) en wat er dus met uw donatie gedaan kan worden:

 

Het is te allen tijde mogelijk om donaties te 'oormerken'. Geld gegeven met een specifieke bestemming zal alleen daarvoor aangewend worden. Uw geld wordt goed besteed, de afgelopen jaren was slechts 4% nodig om de kosten van fondsenwerving te dekken!
Lees onze jaarverslagen op de website.

Bedankt!!
ABN-AMRO banknummer 62.32.46.597
   ,

   t.n.v. Stichting Kondanani Nederland

   e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Om te voorkomen dat u de inhoud van onze e-mails niet meer kunt lezen door diverse filters, kunt u ons verzendadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. in uw adresboek of de lijst van veilige afzenders plaatsen.
Wilt u onze nieuwsbrief in de toekomst niet meer ontvangen, dan kunt u zich hieronder afmelden.
Om de vriendenkring van Kondanani uit te breiden, stellen wij het zeer op prijs als u deze nieuwsbrief wilt doorsturen naar geinteresseerden.

Facebook Kondanani NL