KONDANANI Nieuwsbrief nr. 6          mei 2008

Beste vrienden van Kondanani,

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:

Nieuw bestuur

Op dit moment kunnen we u eindelijk de leden van ons nieuwe bestuur voorstellen en hun functie:

 

  • Irma Boon, Oegstgeest, voorzitter
  • Eveliene Mus, Hellevoetsluis, secretaris
  • Martine Berger, Amsterdam, sponsoring
  • Geert Terpstra, Harderwijk, sponsoring en externe communicatie
  • Ruurt van den Berg, Oegstgeest, penningmeester en webmaster

In verband met de nieuwe functieverdeling wordt ons nieuwe postadres:

Stichting Kondanani Nederland
p/a Eveliene Mus
Pieter Poststraat 9
3221 XL Hellevoetsluis

Op dit moment is Annie Chikhwaza-Terpstra voor 3 weken in Nederland. Zij heeft veel lezingen en gesprekken met instellingen en organisaties.

Reacties EO uitzending

tijdens de opnamen
In onze vorige nieuwsbrief melden wij u de uitzending van de EO op 12 februari 2008, het programma "het zal je maar gebeuren", welke deze keer ging over het leven van Annie Chikhwaza en Kondanani. Het is een prachtig programma geworden. Als u wilt kunt u het op uw computer nog eens bekijken. Ga na onze website en klik op de link om de tv-uitzending nog eens te zien, of klik hier.
We deden ook een oproep om te reageren. Dat heeft u in grote getale gedaan, dank daarvoor. Veel reacties kunt u teruglezen op onze website.
politiepost

Politiepost krijgt andere bestemming

Er is sinds kort een politiepost dichtbij Kondanani gekomen zodat het niet meer nodig is om er zelf een te bouwen. Het huis dat nu daarvoor was bestemd wordt nu een gast huis voor vrijwilligers en voor adoptiefouders die via de Nederlandse stichting "Kind en toekomst" in contact zijn gekomen met Kondanani Malawi. Hiernaast op de foto is het gebouw nog in aanbouw.

Hek van Heras

In de uitzending van de EO "Nederland Helpt" heeft u kunnen zien dat de firma Heras een hek en beveiligingssysteem heeft gedoneerd om de terreinen van Kondanani te beschermen tegen overvallen. Heras zal ook de aanleg realiseren. Geweldig, bedankt Heras!!!
Het hek van Heras is nog niet geplaatst omdat er nog overleg is over het tax-free in voeren van het hek.
Zoals ook in Nederland moeten er invoerrechten worden betaald maar vaak is het mogelijk om voor projecten als Kondanani vrijstelling te krijgen. Helaas neemt dat vaak wel veel tijd.

Texel voor Kondanani

Sinds vorig jaar heeft Texel Kondanani ontdekt. De kindernevendienst van de Maartenskerk in Oosterend kwam als eerste over de brug met een spaarproject van een jaar, en zoals dat vaker gaat op een eiland: binnen korte tijd verspreidt dat nieuws zich en weet opeens iedereen waar Malawi ligt...
In november was ik op bezoek bij Annie en sindsdien word ik regelmatig uitgenodigd om met beeld en geluid te getuigen van het wel en wee van Kondanani. Basisschool De Akker stelde de opbrengst van hun kerstdienst ter beschikking en Roel, Lieke en Fem verzamelden begin januari maar liefst 300 kerstbomen die ze voor 20 eurocent aan de gemeente verkochten, zodat er € 60 voor Kondanani beschikbaar kwam. Kleine kinderen brachten mij spontaan hun te kleine kleding "voor Kondanani". Annie gaf al snel de wens te kennen tijdens haar a.s. bezoek ook naar Texel af te reizen, en nu word ik regelmatig op straat staande gehouden: "Wanneer komt Annie?" en "Ze komt toch wel?".
Zeer onlangs hebben de Texelse kerken besloten dat Kondanani hun nieuwe jaarproject wordt. Geweldig hoe in korte tijd de naam Kondanani op Texel een begrip is geworden. Leuk ook, om ieders goedgeefsheid en spontaniteit te mogen ervaren. Jullie zullen nog veel van ons horen!
(Bijdrage van Hetty van Dijk, Texel)

Akties lagere school in Elst

De groepen 8 van de lagere school "Stap voor Stap" in Elst(Gld) heeft d.m.v. vele ludieke acties 3000 euro4s bij elkaar gebracht. Een geweldig bedrag waar nog meer bij zal komen als de acties volledig zijn afgerond.
Ook de komende jaren zal de school Kondanani blijven steunen. Een volledig verslag van de uitreiking van dit bedrag komt nog op de website.

Oproep (herhaling)

in Kondanani is een nieuwe centrale keuken nodig. Hier moeten maaltijden voor heel Kondanani en Madalo klaargemaakt worden, ca. 200 per dag. Zit er iemand in deze "business"? Of heeft iemand ideeën hierover om dit te realiseren?

ANBI status

Stichting Kondanani Nederland heeft inmiddels de ANBI status verkregen met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2008. (ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling). In de volgende nieuwsbrief iets meer over deze status.

Ten slotte...

Bedankt!!
U kunt ons helpen de "vriendenkring van Kondanani" te vergroten door deze nieuwsbrief door te zenden aan vrienden, kennissen en/of familie waarvan u weet, dat ze betrokken zijn bij ontwikkelingswerk en met name de opvang van weeskinderen.

En natuurlijk ook met een financiële bijdrage, elke donatie is welkom!
Al met een bedrag van € 5,- per maand
kan er veel gedaan worden, bijvoorbeeld:
  • kind naar school kost ongeveer € 5,- per week
  • De koeien moeten ook eten om de kinderen melk en kaas te kunnen geven.
    Voor € 5,- kan dat ongeveer een week lang voor een koe.
  • een week lang een huismoeder betalen
Uw geld wordt goed besteed, de afgelopen jaren is was slechts 4% nodig om de kosten van fondsenwerving te dekken!

Wordt donateur!

Hier kunt u direct online doneren doneer online - doneren
ABN-AMRO banknummer 62.32.46.597,
t.n.v. Stichting Kondanani Nederland
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
website: www.kondanani.nl

Facebook Kondanani NL