8 februari 2008KONDANANI Nieuwsbrief nr. 5

Beste vrienden van Kondanani,

Er zijn weer veel nieuwe zaken te melden. Allereerst onze oproep in de vorige nieuwsbrief en op onze website voor enthousiaste bestuursleden heeft geresulteerd in enkele aanmeldingen. Op korte termijn zullen wij met hen over een bestuursfunctie in gesprek gaan.
Maar we kunnen nog steeds enthousiaste bestuursleden gebruiken!
Verder moet gemeld worden dat Ruurt van den Berg voorlopig de nieuwe penningmeester is.

Het postadres wordt:
Stichting Kondanani Nederland
Erasmuslaan 81
2343JW Oegstgeest

tijdens de opnamen Op dinsdag 12 februari 2008 om 22.50 uur op Nederland 2 zal de EO het programma "het zal je maar gebeuren" uitzenden, welke deze keer gaat over het leven van Annie Chikhwaza en Kondanani. De EO heeft vorig jaar reeds opnamen in Malawi gemaakt. Een persbericht hierover kunt u lezen op onze website en wordt meegestuurd met de digitale versie (e-mail) van deze nieuwsbrief. Ook zal in het programma "Nederland Helpt" aandacht besteed worden aan Kondanani. Deze uitzending vindt plaats op donderdag 14 februari 2008 om 17.05 uur op Nederland 2. Dus kijken allemaal!!

Als u de uitzending(en) gezien hebt zouden wij het heel leuk vinden als u een reactie zendt naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of naar ons postadres: Erasmuslaan 81, 2343JW Oegstgeest.

De toekomst:

  • Momenteel wordt er een politiepost op het terrein gebouwd voor een meer permanente bewaking. Dit is hoog nodig, want er worden regelmatig roofovervallen gepleegd.


  • Er is dan ook hard geld nodig (ca € 8000,-) om een goed bewakingssysteem te installeren. Dit heeft nu de hoogste prioriteit. Een bedrijf uit Nederland zal dit systeem gaan leveren. In het tv-programma "Nederland Helpt" meer hierover!


Door of Hope
  • Zoals eerder vermeld worden alle activiteiten nu geconcentreerd op het terrein van Kondanani en het naastgelegen Madalo. Dat betekent dat het "hoofdkantoor" en het babyhuis "Caring Hands" (beide voorheen in Blantyre gevestigd) zijn verhuisd naar Kondanani. Het nieuwe baby-huis op Kondanani is echter nog niet af. De baby's uit Caring Hands verblijven nu even in de kliniek.


  • Zodra het nieuwe Caring Hands klaar is (met ruimte voor 100 baby's) zal ook de "Door of Hope" officieel worden geopend. Deze "Door of Hope" is een luik in de muur van de kliniek, waarin baby's te vondeling kunnen worden gelegd (zie foto hiernaast).


weduwenhuisje
  • Ook voor de oude weduwen wordt het een en ander gedaan. Deze mensen leven vaak onder erbarmelijke omstandigheden en worden ook vaak uit hun dorp verstoten. Voor hen die er het slechtst aan toe zijn worden kleine huisjes gebouwd. Hiernaast ziet u een voorbeeld.


  • Wist u dat er op Kondanani ongeveer 140 Malawiaanse werknemers werken? Zij verdienen er, naar verhouding, een goed inkomen, wat ook weer ten goede komt aan hun families. In de volgende nieuwsbrief hierover meer.


  • Op Texel wordt actie gevoerd op een aantal scholen en een kindernevendienst van de kerk. Ook hierover in de volgende nieuwsbrief meer...


  • Oproep: in Kondanani is een nieuwe centrale keuken nodig. Hier moeten maaltijden voor heel Kondanani en Madalo klaargemaakt worden, ca. 200 per dag. Zit er iemand in deze "business"? Of heeft iemand ideeën hierover om dit te realiseren?


 • Nog een oproep: in mei komt Annie naar Nederland. We zijn bezig om voor haar een programma te maken. Zijn er mensen die het leuk vinden als Annie een verhaal komt houden? Liefst natuurlijk voor een niet al te kleine groep.

In de volgende nieuwsbrief kunt u veel meer lezen over toekomstplannen. We hopen u deze in de maand mei toe te sturen.

U kunt ons helpen de "vriendenkring van Kondanani" te vergroten door deze nieuwsbrief door te zenden aan vrienden, kennissen en/of familie waarvan u weet, dat ze betrokken zijn bij ontwikkelingswerk en met name de opvang van weeskinderen.

En natuurlijk ook met een financiële bijdrage, elke donatie is welkom!
Al met een bedrag van € 5,- per maand
kan er veel gedaan worden, bijvoorbeeld:
Bedankt!!
 • een week lang een huismoeder betalen
 • 1 kind naar school gedurende een maand
 • 3 dagen eten
Uw geld wordt goed besteed, slechts 4% is nodig om de kosten van fondsenwerving te dekken!

Wordt donateur!

ABN-AMRO banknummer 62.32.46.597,
t.n.v. Stichting Kondanani Nederland
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
website: www.kondanani.nl

Facebook Kondanani NL