BOERDERIJ

FILA FARM: Vernoemd naar Felix Startker, Kondanani’s eerste missionaire boer, wiens bijnaam “Fila” is. Fila Farm is een ​​plaats geworden die veel inkomsten genererende kansen biedt, die helpen om Kondanani draaiende te houden. 

 

Het boerderijproject werkt in het belang van de kinderen en biedt hen een plek om de basisprincipes van het houden van vee en het verbouwen van landbouw te leren. Het land is meer dan voldoende voor de verschillende landbouwprojecten, waaronder: veeteelt, groenteplantages, boorgaten (voor zowel drinkwater als irrigatie) en een innovatief biogasproject dat dierlijk afval hergebruikt tot gas voor de kookbehoeften van Kondanani.

 

Qua vee hebben we een kudde koeien die zowel melk voor de kinderen leveren als voor het maken van andere zuivelproducten, zoals room, boter en kaas! Dit alles wordt ter plaatse verwerkt en kaas wordt nu zelfs verkocht aan lokale supermarkten en restaurants in Blantyre.

 

Om de selectie van vee van de Fila Farm compleet te maken, heeft het ook faciliteiten om tot tweehonderd varkens te fokken, zodat we varkensvlees kunnen verkopen. Ook willen we geiten en kippen toevoegen en tilapia-vissen kweken in de twee hectare grote dam.