CARING HANDS: speciale zorg voor kinderen tot 3 jaar

Caring Hands is een faciliteit van 600 vierkante meter voor gemiddeld 65 kinderen. De kleintjes blijven hier tot ze 3 jaar oud zijn en verhuizen naar één van de andere twee dorpen in Kondanani. Er is een hoofdverpleegkundige aanwezig die wordt bijgestaan door nanny’s (opgeleid om voor jonge kinderen te zorgen) en schoonmaak- /waspersoneel. 

 

Elke baby die in Kondanani wordt opgenomen, wordt eerst naar het Caring Hands Infant Home gestuurd. Er is een couveuseruimte met 4 couveuses voor kleine zuigelingen. Als de kinderen uit Kondanani en Madalo Kinderdorpen medische zorg nodig hebben, gaan ze tijdens het spreekuur met de huismoeder naar Caring Hands en worden ze verzorgd door medisch personeel. Geneesmiddelen worden aan de huismoeder voorgeschreven en gegeven, en naar behoefte aan het kind toegediend.

 

In noodgevallen worden kinderen naar het Thyolo-ziekenhuis gebracht. De hoofdverpleegkundige zorgt ervoor dat de kinderen al hun inentingen krijgen tegen kinderziektes. Hun gewicht wordt wekelijks gecontroleerd. De oudere kinderen worden maandelijks gewogen en hun lengte wordt gemeten. De kinderen worden indien nodig door specialisten behandeld; deze medische specialisten komen regelmatig naar Malawi en consulteren in privéziekenhuizen. De kinderen hebben ook toegang tot een orthodontist en gaan om de 6 maanden naar de tandarts. Alle kinderen die hiv-positief zijn, krijgen hier ook hun ARV’s. Er zijn plannen om deze faciliteit uiteindelijk om te bouwen tot een kinderziekenhuis om de lokale gemeenschap te dienen, zodra alle kinderen zijn geïntegreerd in de KCV (The Girls Village) of Madalo (The Boys Village).

Esther

' Ik wil verpleegkundige worden '

Griffin

' Ik wil profvoetballer worden '

Grace

' Ik wil gospel zangeres worden '