MEISJESHUIZEN

 

De meisjes verblijven in een gebied dat bekend staat als “Kondanani Children’s Village”, in Kondanani zelf. In dit gebied werden de oorspronkelijke huizen gebouwd en hier woonden alle kinderen van vroeger. Toen Kondanani groter werd en doorontwikkelde zijn verschillende gebouwen voor de jongens en de meisjes ontstaan. Meer over Madalo (de jongenshuizen) vind je hier.

 

Momenteel wonen er meer dan zeventig meisjes in Kondanani Children’s Village. Net als bij de jongens, verblijven de meisjes tussen de drie en vier jaar in tehuizen om samen met oudere meisjes op te groeien. Dit dorp bestaat uit zes huizen en heeft in elk huis zes tot twaalf kinderen. Ze worden verzorgd door een huismoeder, die wordt bijgestaan ​​door een oppas.

 

De huizen heten House of David; Martha’s Cabana; Angela’s Cottage; Heinrich House; Christina’s Place; Brielle House en Broekers Cottage. Deze namen zijn gegeven ter ere van mensen die een aanzienlijke bijdrage hebben geleverd aan hun constructie.

 

De meeste kinderen blijven in Kondanani tot ze gaan trouwen, zelf verhuizen (als ze oud genoeg zijn)  of onderdeel worden van de medewerker op één van de vele afdelingen van Kondanani. Dit kan nadat ze voldoende onderwijs en training hebben gevolgd.

 

Op dit terrein is de centrale keuken, naaikamer, ambachtswerkplaats, opslagfaciliteiten, kerkzaal, kliniek, zwembad, missionaris en gastenverblijf.