OVER ONS

Kondanani Kinderdorp werd in 1998 opgericht door Annie Chikhwaza-Terpstra die bekend staat als ‘moeder van Malawi’ en geïnaugureerd  door de toenmalige president van Malawi Dr. Bakili Muluzi. Op dit moment is Kondanani het thuis voor in totaal 140 kinderen van verschillende leeftijden. 

 

De behoefte aan de oprichting van het weeshuis is ontstaan ​​door het hoge percentage hiv / aids-infecties in het land, dat nog steeds veel kinderen van hun ouders berooft. Het uitgebreide familiesysteem in Malawi is grotendeels ingestort en hiv is de belangrijkste doodsoorzaak geworden onder Malawiërs tussen de 15 en 49 jaar oud (de vruchtbare jaren voor vrouwen).

 

Stichting Kondanani Nederland werd in 2003 opgericht, om het leed van de weeskinderen die in het kinderdorp Kondanani in Malawi verblijven enigszins te verzachten. De oprichters zijn Jacqueline Voerman-Terpstra en Geert Terpstra dit zijn  twee familieleden van de oprichtster van Kondanani, Annie Chikhwaza-Terpstra. Beiden hebben aanvankelijk in het bestuur gezeten, maar hebben zich inmiddels  teruggetrokken.