RORY ALEX CLINIC

Vroeger werd de Rory Alec kliniek gebruikt voor de behandeling en verzorging van onze zieke kinderen en voor andere eerste hulpbehoeften. Over de jaren heen, hebben we deze faciliteiten gecombineerd met die van Caring Hands. Hierdoor zijn de faciliteiten van de Rory Alec Kliniek vrijgekomen voor revalidatie doeleinden.

 

De outreach kliniek is nu beschikbaar voor omliggende dorpen/gemeenschappen en is elke weekdag geopend. Het heeft een fulltime gekwalificeerde revalidatietechnicus die werkt voor degenen  met een zorgbehoefte.

 

Kinderen jonger dan 12 jaar met lichamelijke klachten of die met een  ontwikkelingshandicap kampen, kunnen door hun ouders naar de kliniek gebracht worden. Hier krijgen ze therapie, een voedzame maaltijd en advies over de juiste thuiszorg.

 

We  bieden daarnaast ook taallessen om een bijdrage te leveren aan de spraakontwikkeling van de kinderen, we bieden ook gebarentaal lessen voor dove kinderen.

 

De revalidatietechnicus reist ook naar de omliggende dorpen om contact te leggen met de leiders van de lokale gemeenschappen en de families van de kinderen om ze te vertellen over het feit dat er in de zorgbehoefte kan worden voorzien met de beste zorg die we ze kunnen bieden.