ADD SOME TEXT THROUGH CUSTOMIZER
ADD SOME TEXT THROUGH CUSTOMIZER

Ons doel

Het is ons doel om de kinderen later te horen zeggen: “ik heb een gelukkige jeugd gehad, ondanks dat ik wees was. Ik heb een goede opleiding, ik ben stabiel en een volwaardig mens in geest, lichaam en ziel.

Liefde

Om in totaal 160 kinderen zo liefdevol mogelijk op te laten groeien, zijn zij onderverdeeld in verschillende kinderhuisjes. Deze huisjes staan onder het toeziend oog van een lokale zorgmoeder; vrouwen die liefde en begeleiding geven en ervoor zorgen dat de kinderen opgroeien in een familiaire omgeving.

Ontwikkeling

De Lewis Chikhwaza Christian Academy is opgericht om de kinderen binnen Kondanani het best mogelijke onderwijs te bieden en een kans te geven om in de toekomst uit te blinken. Ook stomen we alle kinderen klaar voor een vervolgopleiding die naadloos aansluit op hun dromen en capaciteiten.

Gezondheid

Rondom Kondanani zijn weinig tot geen medische faciliteiten. Vanuit een diepe noodzaak hebben wij daarom zowel het Esther Meyer Children's Hospital opgericht en de Rory Alec Clinic. Hiermee kunnen we zowel de kinderen van Kondanani helpen, maar ook zorg verlenen aan kinderen uit omringende dorpen.

Toekomst

Na een stevig fundament spreiden de kinderen hun vleugels. Sommige kinderen kiezen voor een vervolgopleiding in Malawi, maar ook zijn meerdere kids in landen buiten Malawi gaan studeren. Ook tijdens deze levensfase blijven wij zorgdragen voor de kinderen en kijken we samen met hen uit naar een mooie toekomst.

Kondanani Children's Village

Wij willen dat de kinderen binnen Kondanani opgroeien in een oase van liefde, support en geloof. Elke dag weer zijn we bezig met verzorgen, opvoeden, begeleiden, interessante projecten, maar bovenal met bewondering wat God kan doen in het leven van momenteel 168 kids. Lees hier in een notendop meer over Kondanani en kijk gerust verder op de website.

De achtergrond van Kondanani

De activiteiten van Kondanani werden gelanceerd door de voormalige president van de Republiek Malawi, Zijne Excellentie Dr. Bakili Muluzi. Kondanani heeft verschillende kindertehuizen en -dorpen: er zijn in totaal 166 kinderen (92 jongens en 74 meisjes), momenteel allemaal onder de 18 jaar. De noodzaak voor de oprichting van het weeshuis ontstond vanwege het hoge aantal hiv/aids-infecties in het land, dat nog steeds veel kinderen van hun ouders berooft. Het uitgebreide familiesysteem in Malawi is grotendeels ingestort en HIV is de grootste doodsoorzaak geworden onder Malawiërs tussen de 15 en 49 jaar oud (de vruchtbare jaren voor vrouwen). Vanwege het feit dat veel andere weeshuizen vanwege de kosten geen baby's wilden opnemen en omdat het arbeidsintensief is, begon Kondanani dergelijke baby's op te nemen in plaats van ze in de dorpen te laten sterven. De eerste baby werd op 7 november 1998 opgenomen in het Caring Hands Infant Home.

Huizen voor meisjes

We hebben momenteel meer dan 70 meisjes die in Kondanani Children's Village wonen. Het gebied waar de meisjes verblijven, bestaat uit zes huizen en er zijn tussen de zes en 12 kinderen in elk huis. Ze worden opgevangen door een huismoeder, die wordt bijgestaan door een oppas. De huizen heten: House of David; Martha's Cabana; Angela's huisje; Heinrich-huis; Christina's plaats; Huis Brielle en Huis Broekers. Deze namen zijn gegeven ter ere van mensen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de bouw ervan. De meeste kinderen zullen in Kondanani blijven tot ze trouwen, op eigen gelegenheid verhuizen (als ze oud genoeg zijn) of worden geïntegreerd in een van de vele afdelingen als staf in Kondanani, na voldoende onderwijs en training te hebben gekregen. Op dit terrein bevinden zich ook de centrale keuken, de naaikamer, de ambachtswerkplaats, de opslagfaciliteiten, de kerkzaal, de kliniek, het zwembad en het missionaris- en gastenverblijf.

Huizen voor jongens

Terwijl de meisjes wonen op de oorspronkelijke zeven hectare waarop Kondanani Children's Village is gebouwd, wonen de jongens in het Madalo Village. We zijn erin geslaagd om dit 43 hectare grote landgoed te verwerven door veel gebed en bovennatuurlijke voorzieningen. Op het terrein van Madalo Village staan momenteel zeven jongenshuizen, evenals ons hoofdkantoor, recreatiezaal, bibliotheek, speelkamer en Fila Farm. Madalo betekent 'zegen' en dat is wat al onze jongens zijn. Nadat ze hun eerste jaren op onze Caring Hands-crèche hadden doorgebracht, werden ze geïntegreerd in huizen in Madalo om samen met oudere jongens op te groeien met gedeelde speeltuinen en sportvelden. Momenteel zijn er zeven huizen (Bata, Brielle, Broeker's, Hillary's, Keesida, Langham en Wendy's. Elk huis is vernoemd naar mensen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de bouw. Gemiddeld zijn er 12 jongens per huis die worden begeleid door een huismoeder en een oppas. De meeste kinderen zullen in Kondanani blijven totdat ze trouwen, op eigen gelegenheid verhuizen (als ze oud genoeg zijn) of worden geïntegreerd in een van de vele afdelingen als staf in Kondanani, nadat ze voldoende onderwijs en training hebben gekregen.

De kaasfabriek

FILA FARM: Vernoemd naar Felix Startker, Kondanani’s eerste missionaire boer, wiens bijnaam “Fila” is. Fila Farm is een plaats geworden die veel inkomsten genererende kansen biedt, die helpen om Kondanani draaiende te houden. Het boerderijproject werkt in het belang van de kinderen en biedt hen een plek om de basisprincipes van het houden van vee en het verbouwen van landbouw te leren. Het land is meer dan voldoende voor de verschillende landbouwprojecten, waaronder: veeteelt, groenteplantages, boorgaten (voor zowel drinkwater als irrigatie) en een innovatief biogasproject dat dierlijk afval hergebruikt tot gas voor de kookbehoeften van Kondanani. Qua vee hebben we een kudde koeien die zowel melk voor de kinderen leveren als voor het maken van andere zuivelproducten, zoals room, boter en kaas! Dit alles wordt ter plaatse verwerkt en kaas wordt nu zelfs verkocht aan lokale supermarkten en restaurants in Blantyre. Om de selectie van vee van de Fila Farm compleet te maken, heeft het ook faciliteiten om tot tweehonderd varkens te fokken, zodat we varkensvlees kunnen verkopen. Ook willen we geiten en kippen toevoegen en tilapia-vissen kweken in de twee hectare grote dam.

Het Kondanani team

We hebben een centrale keuken, waar al het eten wordt gekookt en verdeeld over elk van de huizen. Er worden elke dag drie gezonde maaltijden voor de kinderen bereid, plus snacks om 10.00 en 15.00 uur. Maaltijden zijn goed onderzocht om ervoor te zorgen dat aan de voedingsbehoeften wordt voldaan. Om tegemoet te komen aan de voortgang en andere onderhoudsvereisten bij Kondanani, hebben we een aantal fulltime medewerkers in dienst, waaronder: bouwers, een timmerman, schoonmakers, koks, een kaasmaker, landarbeiders, tuinmannen, een schilder, een loodgieter, beveiliging, een kleermaker en een lasser. Ook hebben we teams voor de administratie, huismoeders, leraren en natuurlijk onze vrijwillige missionarissen.

De oprichters - Annie & Lewis Chikhwaza

Kondanani werd opgericht door Lewis en Annie Chikhwaza. Ze trouwden in 1993 en begonnen het weeshuis in 1998 dat in een documentaire van Channel 4 wordt beschreven als ``een vijfsterrenweeshuis``. Kondanani heeft veel kinderlevens gered en zal dat blijven doen, vooral via het nieuwe kinderziekenhuis. De ‘African Love Story’ van Lewis en Annie Chikhwaza wordt verteld in Mother of Malawi – An Oasis of Love in a Nation of Orphans, uitgegeven door Lion Hudson, geschreven door Al Gibson. Het boek vertelt hoe Lewis Annie ontmoette toen hij Bijbelschoolstudent was in Zuid-Afrika en hoeveel jaar later hij haar overhaalde om Malawi te bezoeken nadat zijn eerste vrouw was overleden. Ze zou niet met hem trouwen tenzij hij zijn grote huis opknapte, dat de plek werd voor veel vreugde en gelach. Samen vormden ze een vruchtbaar partnerschap dat vandaag de dag nog steeds van invloed is op Malawi.

HELP ONS MET

MAANDELIJKSE ONDERSTEUNING

Om 24/7 aan 168 kinderen excellente zorg, begeleiding en opvoeding te geven, worden behoorlijk wat noodzakelijke kosten gemaakt. Daarom zijn wij ontzettend geholpen met mensen die zich financieel aan onze missie willen committeren. Dankzij deze commitments kunnen wij onze kinderen stabiliteit bieden en een leven die zij verdienen! Doneer via het formulier of support ons maandelijks door een mail naar info@kondanani.nl te sturen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en blijf op hoogte